LUNA: Fenomenul ULUITOR Vizibil NUMAI Astazi si din Romania

LUNA trece astazi printr-un fenomen uluitor care va fi vizibil numai in aceasta noapte, dar inclusiv din Romania, iata ce vei putea vedea pe cer.

LUNA inspaimantatoare

LUNA va trece astazi printr-un fenomen uluitor care va fi vizibil inclusiv din Romania pentru toti cei care sunt dornici sa urmareasca tot ceea ce se intampla pe cerul instelat in momentul de fata, si e ceva de care mai mult ca sigur veti fi interesati. Mai exact, in aceasta noapte va avea loc un fenomen cunoscut cu denumirea de luna plina albastra, adica o luna plina va fi vizibila in toata frumusetea ei pe cer chiar in aceasta noapte.

LUNA apare asa in fiecare noapte de Halloween de mai bine de 6 decenii, si lumea s-a obisnuit deja sa o vada stralucind cu toata puterea pe cerul instelat, iar ceea ce vom vedea in aceasta seara nu va fi cu nimic diferit. Denumirea de luna plina albastra este data de catre astronomi pentru un eveniment in care luna apare “plina” de doua ori pe cer intr-o perioada de 30 de zile a aceleiasi luni, si fix asta se intampla acum, dar evenimentul e rar.

LUNA: Fenomenul ULUITOR Vizibil NUMAI Astazi si din Romania

LUNA nu apare “plina” pe cer foarte des in aceleasi 30 de zile, astfel ca orice fel de eveniment de acest gen este unul de interes pentru toti cei care urmeasc cu mare interes tot ceea ce se intampla pe cer. In aceasta seara veti putea urmari luna fara vreun telescop, sau vreun alt dispozitiv special, si asta pentru ca satelitul natural al Pamantului va fi vizibil in toata splendoarea sa, mai ales ca nu va fi la o distanta uriasa fata de planeta noastra.

LUNA a mai aparut in ipostaze speciale pe cer in cursul acestui an, si probabil ca va aduceti aminte de alte situatii in care ea a fost vizibila fie impreuna cu alte planete, fie la o distanta foarte mica in raport de planeta noastra. De aceasta data distanta nu va fi foarte mica, si luna va ramane in continuare vizibila in compania altor planete, insa important aici este ca va fi vizibila “plina” pentru a doua oara in aceleasi termen de 30 de zile a unei luni calendaristice.

LUNA nu va mai fi vizibila intr-un mod similar in cursul acestui an, asa ca ramane sa vedem exact ce se va intampla anul viitor, si in ce date, separat de Halloween, ea va fi vizibila intr-un mod similar pe cer pentru toata lumea.