ING Bank: ATENTIONAREA de ULTIMA ORA pentru Multi Clienti

ING Bank a emis o atentionare de ultima ora pentru foarte multi clienti din Romania, iata ce decizie a luat banca, si cat de mult conteaza pentru toata lumea.

ING Bank reaplicare

ING Bank are o atentionare de ultima ora pe care vrea sa o transmita clientilor din toata Romania, iar asta pentru ca este obligata sa faca ceva ce afecteaza un numar de oameni care ii folosesc serviciile in momentul de fata. Cei de la ING Bank mi-au transmis mesajul de mai jos, prin care atrag atentia asupra faptului ca este obligata sa reactiveze toate popririle emise de catre creditori, care au fost suspendate pana in momentul de fata.

ING Bank spune ca incepand de luni a reluat aplicarea popririlor pentru conturile clientilor sai din toata Romania, o parte dintre cele pentru care s-au transmis cereri fiind procesate deja, in timp ce pentru celelalte se va face procedura saptamana aceasta. ING Bank este obligata sa puna in executare orice fel de popriri care sunt legale, si pe care le primeste de la diversi creditori, si le poate ridica doar in momentul in care primeste acordul pentru a face asta.

ING Bank: ATENTIONAREA de ULTIMA ORA pentru Multi Clienti

ING Bank a fost cel mai probabil asaltata cu intrebari de catre clientii care s-au trezit cu popriri pe conturi, si probabil ca de aici vine informarea cu privire la decizia pe care a fost obligata sa o ia. Dupa cum prea bine stiti, popririle au fost suspendate in Romania pentru o perioada de timp din cauza pandemiei de Coronavirus, iar ING Bank a fost obligata sa respecte aceasta masura, insa acum revine la reaplicarea lor pentru toata lumea vizata.

“Având în vedere faptul că modificările legislative și prevederile concrete ale Ordonanței de urgență nr. 181/2020 nu au fost publicate până la 25 octombrie, ING Bank România a fost nevoită să reactiveze toate popririle emise de creditorii fiscali ce fuseseră suspendate de bancă. Odată cu publicarea acestora în cursul serii de luni, am reluat deja suspendările pentru o parte dintre clienți, echipa ING lucrând cu prioritate în următoarele zile la aplicarea măsurii pentru tot portofoliul vizat.”

ING Bank nu e singura banca obligata sa faca asta, alte banci din Romania facand fix acelasi lucru pentru conturile clientilor sai, ceva ce desigur ca e de asteptat, daca ne gandim ca aceasta este o obligatie legala. E improbabil ca vreo alta suspendare pentru popriri sa fie impusa de catre autoritatile din Romania, insa daca se va intampla acest lucru, cei de la ING Bank vor respecta cu siguranta legea si din acest punct de vedere.

ING Bank a respectat masurile luate de catre autoritati in perioada starii de urgenta, si va continua sa faca acest lucru in urmatoarele luni pentru ca pandemia a crescut substantial in intensitate, si va continua sa creasca.