Windows 10: ALERTA MAJORA Anuntata de Google si Microsoft

Windows 10 are o alerta foarte importanta anuntata de catre Google si Microsoft, iata ce trebuie sa stie sute de milioane de oameni chiar acum.

Windows 10 criptografie

Windows 10 este iar in centrul unei alerte foarte importante care a fost emisa de catre Google si Microsoft pentru oamenii din intreaga lume, si toti trebuie sa stim despre ceea ce ne este dezvaluit de catre companiile americane. Microsoft si Google au confirmat faptul ca o vulnerabilitate de tip zero day, adica necunoscuta pana cum, care afecteaza toate versiunile lansate intre Windows 7 si Windows 10, este exploatata in mod activ de catre hackeri in momentul de fata.

Windows 10 a avut aceasta problema foarte grava descoperita de catre echipa Google care cauta in mod activ vulnerabilitati in diverse sisteme de operare, sau aplicatii, ea fiind raportata catre compania Microsoft, care a confirmat-o. Google le-a oferit celor de la Microsoft doar 7 zile pentru a rezolva vulnerabilitatea din Windows 10 inainte de a o dezvalui in mod public, iar asta pentru ca ea este exploatata activ, insa din pacate cei din Redmond nu au reusit sa o rezolve inca.

Windows 10: ALERTA MAJORA Anuntata de Google si Microsoft

Windows 10 are vulnerabilitatea localizata in Windows Kernel Cryptography Driver, iar prin intermediul ei, un atacator poate obtine privilegii de administrator la un sistem informatic, deci poate controla orice, si poate extrage orice fel de date. Deocamdata cei de la Google nu au dezvaluit exact cum este exploatata aceasta vulnerabilitate din Windows 10, si nu numai, astfel ca nu se stie foarte clar cine este afectat inca, dar problema grava ramane in continuare pentru sute de milioane de oameni.

“Există o eroare în cng! CfgAdtpFormatPropertyBlock unde tamponul este alocat dintr-o valoare care este trunchiată pentru a fi de 16 biți. Funcția continuă apoi și efectuează o conversie hexagonală binară în ASCII, scriind caracterele hexagonale ASCII în acest buffer. În timpul efectuării conversiei, se utilizează lungimea corectă a bufferului original, ceea ce face ca scrierea să continue în afara limitelor.”

Windows 10 are in mod normal lansate martea patch-uri de securitate pentru diverse probleme si vulnerabilitati descoperite de-a lungul timpului, iar desi aceasta e una majora, Microsoft inca n-a reusit sa o inchida. E si greu de spus cand va reusi Microsoft sa blocheze exploatarea acestei vulnerabilitati din Windows 10 din moment ce in 7 zile nu a reusit sa o faca, astfel ca ramane doar sa asteptam si sa vedem cand se va intamplat totul, si sa ne rugam sa nu fim afectati.

Windows 10 ramane un sistem de operare care are in mod constant descoperite probleme si vulnerabilitati, insa acest lucru este valabil pentru cam orice alt sistem de operare de pe planeta in momentul de fata.