Nelu Tataru: Corona Forms simplifica si expediaza inregistrarea cazurilor de Coronavirus

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat ieri ca noua platforma Corona Forms dezvoltata impreuna cu STS, va deveni functionala incepand de maine, iar prin intermediul sau va fi simplificat si expediat procesul de inregistrare a cazurilor de Coronavirus, plus notificarea persoanelor care sunt infectate.

Nelu Tataru spune ca in momentul in care un laborator de analize incarca rezultatul unei recoltari pentru un pacient, acesta este notificat prin SMS in acelasi timp cu DSP-urile si Ministerul Sanatatii, astfel ca nu trebuie sa mai astepte un telefon prin care sa fie anuntat in legatura cu rezultatul.

“Miercuri avem finalizată acea platformă digitală, Corona-forms, pe care Ministerul Sănătăţii cu STS-ul au dezvoltat-o, şi în momentul în care un rezultat vine de la un laborator el ajunge în acelaşi timp atât la pacient, în mesaj sau apare şi în format electronic, apare la DSP, din datele pacientului apare la medicul de familie şi la Casele de asigurări de sănătate.

Este anunţat, se ia legătura cu medicul de familie, rămâne în izolare şi monitorizare. În contextul în care avem un rezultat pozitiv şi este asimptomatic rămâne în legătură cu medicul de familie.”