Guvernul Romaniei: Anunt privind Carantina Generala in Romania din cauza Coronavirus

guvernul romaniei carantina coronavirus

Nelu Tataru a vorbit din nou despre instituirea carantinei generale in Romania pentru ca ne apropiem de 10.000 de noi cazuri de Coronavirus in tara noastra, iar lumea vrea sa stie ce se face pentru oprirea cresterii, insa instituirea carantinei generale nu este o masura pe care Guvernul Romaniei vrea sa o ia.

Guvernul Romaniei insista pe respectarea masurilor de protectie pe care le-a impus pentru tara noastra, fara a spune ca va impune masuri de carantina in vreun fel, dar e destul de clar faptul ca acest lucru nu se va intampla, chiar daca vom depasi 10.000 de cazuri noi anuntate zilnic, si acest lucru pare tot mai sigur.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate.

Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical, atunci va fi diferit.”