COVID-19: Ce NU mai trebuie sa faci, conform lui Adrian Streinu-Cercel

0

COVID-19 Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel, omul care conduce institutul Matei Bals, si despre care ati auzit atatea, vine cu o recomandare pentru romani care a fost facuta si de catre OMS, mai exact sa evite sa “isi dea pumnul”, in loc sa-si stranga mainile, insa OMS nu recomanda nici macar atingerea coatelor

Ideea este ca apropierea dintre oameni, chiar si intr-un asemenea tip de contact, poate fi periculoas deoarece persoanele se apropie atat de mult incat ar putea sa isi transmita una alteia noul Coronavirus fara sa isi dea seama, astfel ca de aceea nu sunt recomandate interactiunile acestea de catre ei.

“Dorinţa mea cât se poate de clară este să văd cât mai puţini pacienţi (cu COVID – 19 – n.r.). Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră. Există un risc mare, în acest moment, să vă infectaţi în familie.

Mai mult decât atât, aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume: avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat, pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas.”