Planeta Jupiter: Cercetatorii ULUITI de o Descoperire MAJORA

Planeta Jupiter este iar in centrul unei descoperiri foarte importante, cercetatorii ramanand complet uluiti de ceea ce au observat cu privire la ea.

Planeta Jupiter formare

Planeta Jupiter este din nou in centrul unei descoperiri impresionante, impreuna cu Marte, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au observat ceva ce nu credeau ca exista intre cele doua planete din sistemul nostru solar. Mai exact, in centura de asteroizi care exista intre planeta Jupiter si Marte ascunde un obiect despre care oamenii de stiinta au crezut ca este un asteroid, dar care in realitate ar fi de fapt cu totul altceva, desi ei nu sunt 100% sigur inca.

Planeta Jupiter ar avea intre ea si Marte fostul nucleu al unei planete care a fost distrusa cu foarte mult timp in urma, el ramanand in orbita in centura de asteroizi, fara a divaga de la traiectoria sa spre vreo alta planeta. Cei de la NASA au ales denumirea Psyche, psihic, pentru asteroidul despre care se crede ca ar fi nucleul unei foste planete, el fiind analizat pentru prima oara cu raze ultraviolete, si asa s-a ajuns la aceasta noua teorie, fara ca planeta Jupiter sa fie analizata.

Planeta Jupiter: Cercetatorii ULUITI de o Descoperire MAJORA

Planeta Jupiter formare nucleu

Planeta Jupiter este acuzata ca a contribuit la felul in care s-au format diverse planete din sistemul solar, si nu ar fi exclus ca la un moment dat sa se gaseasca o teorie si cu privire la nucleul care a ramas din planeta care a fost distrusa. Psyche este format in totalitate din fier si nichel, ceva ce i-a cam surprins pe oamenii de stiinta, ei crezand ca acolo intre planeta Jupiter si Marte la un moment dat o planeta era in proces de formare, dar a fost distrusa de o coliziune.

“Am văzut meteoriți care sunt în mare parte metalici, dar Psyche ar putea fi unic prin faptul că s-ar putea să fie un asteroid care este total făcut din fier și nichel. Pământul are un miez metalic, o manta și o crustă. Este posibil ca pe măsură ce se forma o protoplanetă psihică, să fi fost lovită de un alt obiect din sistemul nostru solar și să-și fi pierdut mantaua și crusta.”

Planeta Jupiter nu este deocamdata vazuta ca obiectul care a distrus acea planeta care se forma, insa nu ar fi exclus ca in viitor sa apara o asemenea teorie, mai ales ca inca nu avem imagini cu suprafata acestei planete. Stim cu totii ca sub norii densi ai furtunilor care exista pe planeta Jupiter se poate afla orice, mai putin viata, sau o civilizatie extraterestra, iar daca ar exista asa ceva, atunci au fost foarte bine ascunse de atmosfera planetei.

Planeta Jupiter este in centrul multor cercetari, insa acest posibil fost nucleu al unei planete distruse inainte de formare va fi vizitat de catre o nava spatiala la care NASA lucreaza, si care va fi lansata in 2022.