LUNA: INCREDIBIL Anunt cu MARE IMPACT pentru TOATA Omenirea

LUNA revine in centrul unui anunt extrem de important, care are un mare impact pentru toata omenirea, iata ce au dezvaluit oamenii de stiinta acum.

LUNA bacterii

LUNA este din nou astazi in centrul unui anunt foarte important, iar asta pentru ca ne este confirmat din nou faptul ca oamenii de stiinta sunt extrem de interesati sa faca ceva ce mai nimeni nu credea ca este posibil. Mai exact, astazi aflam ca bacteriile de pe Pamant ar putea fi folosite in viitor pentru a se extrage minereuri de pe luna printr-un proces complicat care ar fi benefic pentru a sustine colonizarea satelitului natural al planetei noastre.

LUNA nu este singurul obiect cosmic in care acest proce ar putea fi folosit, iar asta pentru ca inclusiv pe Marte ar trebui sa se intample fix acelasi lucru, deci vorbim despre o situatie care vine ca o surpriza buna pentru toata lumea. Microorganismele sunt deja folosite in momentul de fata pentru a extrage diverse minereuri rare din rocile de pe Pamant, iar pentru luna ar trebui sa poata fi folosit acelasi proces, desigur la o scara cu mult diferita, asa cum e normal.

LUNA: INCREDIBIL Anunt cu MARE IMPACT pentru TOATA Omenirea

LUNA ar urma sa aiba aceste tehnici folosite in viitor, ele fiind dezvoltate timp de 10 ani de catre cercetatori din Marea Britanie, si testate recent in cadrul unui experiment care s-a desfasurat pe Statia Spatiala Internationala. Dispozitive de mici dimensiuni au fost trimise acolo, impreuna cu bazalt, iar o solutie bacteriana a fost folosita pentru a extrage diverse minereuri in conditii similare cu cele care exista pe luna, unde ar trebui folosit tot procesu.

“Experimentele noastre susțin fezabilitatea științifică și tehnică a mineritului elementar îmbunătățit biologic în sistemul solar. De exemplu, rezultatele noastre sugerează că construcția de mine robotizate și de îngrijire umană în regiunea Oceanus Procellarum a Lunii, care are roci cu concentrații îmbogățite de elemente ale pământului rar, ar putea fi o direcție fructuoasă a dezvoltării științifice și economice umane dincolo de Pământ.”

LUNA poate fi o sursa de minereuri pentru a sustine viata celor care o vor coloniza, insa nu este viabil ca acest proces sa fie folosit pentru a aduce minereurile pe Pamant pentru a le folosi in orice fel de scop ar fi nevoie. LUNA este totusi destul de departe de planeta noastra, si asa cum e de asteptat, lucrurile nu se desfasoara chiar atat de simplu pentru a transporta orice fel de obiecte intre cele doua corpuri cosmice, asa ca procesul in sine va fi folosit mai mult ca sigur abia dupa stabilirea primei baze lunare.

LUNA va avea o multitudine de misiuni cu astronauti initiate in cursul urmatorilor ani, iar asta pentru ca se incearca o foarte rapida colonizare a sa, insa desigur ca procesul e unul de foarte lunga durata pentru ca misiunile nu sunt simple de organizat.