DACIA Logan: Noul Model EXCLUSIV ce e Fabricat FARA Renault

DACIA Logan este produs intr-o versiune noua, exclusiva, insa fara ca Renault sa fie implicata in procesul de productie, iata ce masina va fi lansata.

DACIA Logan iran

DACIA Logan este unul dintre cele mai populare modele de masini produse la nivel european, cu vanzari bune atat in Romania, cat si in alte piete, popularitatea sa fiind atat de mare incat o decizie complet neasteptat a fost luata. Chiar daca DACIA Logan este vanduta foarte bine in principal in Europa, exista si alte zone de pe glob in care masinile sunt cautate, chiar si in Orientul Mijlociu, acolo unde intr-o tara va fi produs un model exclusiv, dar fara implicarea Renault.

DACIA Logan urmeaza sa fie fabricata in Iran de catre un producator local deoarece Renault nu poate vinde masini acolo din cauza sanctiunilor impuse de catre diverse state impotriva tarii. Avand in vedere ca Renault nu poate vinde masini in Iran, un producator local va fabrica o versiune a DACIA Logan in uzinele sale locale, si o va vinde fara implicarea francezilor, cel mai probabil si fara sa aiba vreun acord, chiar neoficial, cu acestia.

DACIA Logan: Noul Model EXCLUSIV ce e Fabricat FARA Renault

DACIA Logan e o masina folosita in multe tari din Orientul Mijlociu, fiind ieftina, masinile romanesti fiind prezente acolo inca de pe vremea comunismului multumita acordurilor incheiate intre Romania si divese state din regiune. SAIPA este compania care va fabrica DACIA Logan la nivel local, ea fiind al doilea cel mai mare producator de automobile din tara, in tara fiind produse si 85% dintre piesele necesare pentru asamblarea masinilor.

DACIA Logan va fi produsa in Iran si cu tehnologii mai noi, plus standarde de calitate si siguranta superioare celor impuse de catre Renault pentru modelele vandute pana in anul 2018 pe piata locala. Este interesant cum aceasta companie din Iran este capabila sa produca o versiune a DACIA Logan doar cu piese locale, in cea mai mare majoritate, iar cu o piata de peste 80 de milioane de clienti, cel mai probabil va exista si cerere pentru modele.

DACIA Logan a fost recent lansata in cea de-a treia generatie, cu extrem de multe schimbari menite sa o faca mult mai moderna, insa e improbabil ca vreunele dintre ele sa se regaseasca si in versiunea fabricata in Iran.