WhatsApp: ATENTIONARE de ULTIMA ORA catre MILIOANE de Oameni

WhatsApp are o atentionare de ultima ora emisa pentru milioane de oameni din toata lumea, iata ce problema grava a fost confirmata pentru aplicatie.

whatsapp vcarduri

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, fara discutie, insa daca o folositi in mod constant, e foarte important sa stiti despre aceasta atentionare de ultima ora care vizeaza sute de milioane de oameni. Acum cateva saptamani v-am spus ca exista o metoda de a bloca in totalitate aplicatia WhatsApp pe telefoanele iPhone, uneori acestea repornind din cauza erorilor generate de exploatarea unei serii de cod imperfect scris in aplicatie.

WhatsApp nu a recunoscut, la momentul publicarii acestei probleme, ca ea ar fi una atat de serioasa incat sa incerce sa o rezolve, insa in cea mai recenta versiune a aplicatiei a facut fix acest lucru, fara sa spuna totusi in lista de schimbari asta. Cea mai recenta versiune a aplicatiei WhatsApp pentru iPhone include o schimbare menita sa verifice vCard-urile trimise de catre alti oameni pentru a verifica daca aceste acontin linii de cod care ar putea bloca aplicatia.

WhatsApp: ATENTIONARE de ULTIMA ORA catre MILIOANE de Oameni

WhatsApp le permite utilizatorilor sa trimita vCard-uri catre alte persoane, adica informatii complete despre contactele din telefoanele lor, iar in unele dintre aceste carduri poate fi inclus cod malitios care sa blocheze aplicatiile. Se pare ca WhatsApp a inteles intr-un final cat de serioasa este problema cu care se confrunta utilizatorii care-i folosesc aplicatia, asa ca intr-un final a luat decizia de a bloca posibilitatea de exploatare a ei prin intermediul vCard-urilor pe care le poate trimite oricine.

WhatsApp a incercat, probabil, sa tina ascunsa aceasta modificare pentru a nu le da celor care folosesc exploit-ul posibilitatea de a-l modifica rapid pentru a ataca alte persoane folosind alte coduri malitioase. Acum ca totul a fost dezvaluit, e bine sa aflam ca problema a fost rezolvata, dar ne putem astepta ca altele similare sa apara din moment ce aplicatia este atat de vulnerabila in fata atacurilor de acest gen, deci trebuie sa fim foarte atenti, in final.

WhatsApp implementeaza in mod regulat actualizari menite sa-i protejeze pe utilizatorii sai, astfel ca vom mai vedea cu siguranta si alte implementari similare, mai ales daca vor mai aparea si exploit-uri atat de serioase.