LUNA: Anunt IMPORTANT NASA cu Impact pentru TOATA Omenirea

LUNA este in centrul unui nou anunt important al NASA care are impact major pentru toata omenirea, iata ce spune agentia spatiala americana acum.

luna amanare

LUNA este unul dintre cele mai importante obiective pe care multe agentii spatiale il au in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre cel mai accesibil obiect cosmic pentru pamanteni, distanta mica facandu-l “usor” de vizitat. Foarte multa lume se asteapta ca NASA sa trimita din nou astronauti pe luna, si cateva proiecte sunt deja in plin proces de derulare la agentia spatiala americana, insa lucrurile nu merg chiar asa cum si-ar fi dorit multa lume.

LUNA nu va fi vizitata de catre astronautii celor de la NASA in 2024, asa cum s-a spus initial, si asa cum a crezut foarte multa lume, acest lucru fiind confirmat acum de catre agentia spatiala americana. NASA a pornit un program numit Artemis, pentru a readuce astronautii pe luna, insa acum spune ca bugetul redus si problemele tehnologice fac imposibila atingerea obiectivului de a readuce un echipaj uman acolo pana in anul 2024.

LUNA: Anunt IMPORTANT NASA cu Impact pentru TOATA Omenirea

LUNA trebuia sa fie vizitata de catre astronauti abia in 2028, conform unui program pe care NASA l-a facut inainte ca Donald Trump sa-i ceara sa grabeasca subtantial lucrurile, si sa readuca oamenii acolo mai devreme. In ciuda promisiunilor venite de la Casa Alba, NASA a ajuns sa primeasca doar jumatate din bugetul necesar pentru a finaliza racheta care sa transporte astronautii catre luna, dar si modulul lunar care urmeaza sa aselenizeze acolo.

“Având în vedere multiplele provocări subliniate mai sus, credem că Agenția va fi greu să aterizeze astronauți pe Lună până la sfârșitul anului 2024. Cel puțin, atingerea oricărei date apropiate de această ambițioasă obiectivul – și atingerea lui Marte în anii 2030 – va necesita o conducere puternică, consecventă și susținută din partea președintelui, a Congresului și a NASA, precum și finanțare stabilă și în timp util. La rândul său, NASA trebuie să determine
adevăratele costuri pe termen lung ale programelor sale de explorare umană, stabilesc programe realiste, definesc cerințele de sistem și planificarea misiunii, formează sau întăresc parteneriate internaționale și valorifică capacitățile spațiului comercial.”

LUNA nu are deocamdata un alt termen estimat de catre cei de la NASA pentru ca echipajele umane sa revina acolo, astfel ca nimeni nu stie cand se va intampla acest lucru, dar cei de acolo spera sa nu depaseasca prea mult anul 2024. Pentru ca acest lucru sa se intample e nevoie de mai multi bani pentru finalizarea proiectului Artemis, iar cum SUA trece printr-o situatie economica nu prea buna, la fel ca si restul lumii, e greu de spus daca luna va fi vizitata de astronautii NASA prea curand.

LUNA ar putea fi vizitata de catre astronautii altor tari, tot mai multe trimitand rachete spatiale in ultima vreme pentru a monitoriza-o, sau chiar planeta Marte, asa ca nu se stie de unde ar putea aparea o noua surpriza.