Planeta Marte: NASA ULUIESTE cu un Anunt APOCALIPTIC

Planeta Marte este in centrul unui anunt apocaliptic facut de catre NASA, iata cum a fost uluita toata omenirea de ceea ce au descoperit americanii.

Planeta Marte inundatii

Planeta Marte este din nou in centrul unui anunt impresionant care vine de la NASA, unul care ne arata din nou cat de multe inca nu stim in legatura cu corpul cosmic atat de indepartat de Pamant in momentul de fata. Multumita robotului Curiosity, care se afla pe suprafata de pe planeta Marte de ceva vreme, cei de la NASA reusesc sa confirme acum in premiera faptul ca acolo au avut loc inundatii de proportii cu foarte mult timp in urma.

Planeta Marte are monitorizat de ceva vreme un crater urias, care a primit denumirea Gale, el fiind cel in care NASA a considerat ca robotul Curiosity poate aduna cel mai usor date despre corpul cosmic atat de indepartat. In baza analizelor recente facute de catre cei de la NASA, s-a ajuns la concluzia ca acel crater Gale a fost lovit de inundatii puternice cu aproximativ 4 miliarde de ani in urma, si e posibil sa nu fie singura zona de pe planeta Marte afectata intr-un asemenea mod.

Planeta Marte: NASA ULUIESTE cu o Descoperire IMPRESIONANTA

Planeta Marte ar fi avut aceste inundatii generate de catre un impact urias generat de catre un meteorit care a lovit planeta cu 4 miliarde de ani in urma, adica un eveniment apocaliptic similar cu cel care a avut loc pe Pamant. Inundatiile au venit dupa ce caldura uriasa generata de catre impact a topic uriase zone inghetate de pe planeta Marte, iar asa apa a acoperit o buna parte din suprafata corpului cosmic, lucru care nu se intampla prea des.

“Dovezi ale inundațiilor catastrofale din trecut pe Marte au fost deduse din canalele mari, caracteristicile scour și mega ondulații observate pe imaginile orbitale. Confirmarea in situ a acestor inundații a fost realizată mai întâi prin examinarea depozitelor sedimentare la locul de aterizare Mars Pathfinder. Aici, depozitele sedimentare sunt extrem de nesortate, cu claste variind ca mărime de la nisip la bolovan.”

Planeta Marte a avut in urma acestui eveniment si o clima mult mai calda decat cea de acum, plus ploi torentiale care au cazut deasemenea pe suprafete foarte mari, acestea fiind generate de catre dioxidul de carbon si metanul eliberate in atmosfera. Descoperirea celor de la NASA este una foarte importanta pentru ca agentia spatiala americana leaga apa de existenta vietii pe planeta Marte, iar de aici ei vor cauta si mai serios semne de viata acolo.

Planeta Marte este in momentul de fata analizata de catre multe agentii spatiale, si e foarte posibil sa fie anuntate si multe alte descoperiri foarte importante in cursul urmatorilor ani pentru toata lumea.