Nelu Tataru: Romania cumpara vaccinuri anti COVID-19 pentru toata populatia

nelu tataru vaccin anti covid-19 populatie

Nelu Tataru a facut un anunt foarte important pentru toti romanii din toata tara, mai exact, se pare ca vor fi achizitionate vaccinuri anti COVID-19 pentru toata populatia Romaniei, dar ele nu vor veni toate deodata, ci vor ajunge treptat in tara, probabil inca din ianuarie.

Nelu Tataru spune ca lunar Comisia Europeana va primi vaccinuri anti COVID-19, primele ajungand deja la Bruxelles, insa nu au fost inca certificate, deci abia dupa ce se va trece si de aceasta procedura va putea incepe efectiv si faccinarea populatiei din Europa.

“La nivelul Comunităţii Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu obţinerea acestor avize de la Agenţia Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre. Nimeni nu ştie sigur când vor veni aceste tranşe. Ţine de autorizaţia pe care o vor obţine aceste firme.

Noi vom achiziţiona vaccinuri pentru întreaga populaţie. Se spune că avem o imunizare atunci când avem 60-70% din populaţie vaccinată. Printre aceste şase avem trei firme care lucrează pe ARN mesager, două firme care lucrează pe virus atenuat şi o firmă care lucrează pe proteine. Toate cele şase firme au un grafic de livrare, sunt în faza de autorizare a vaccinului.

În SUA sunt primele autorizări pentru firmele care vin de acolo, Agenţia Europeană a Medicamentului urmând ca la începutul lunii viitoare să evalueze şi să dea aceste avize. Fiecare dintre aceste firme au un grafic de livrare.”