Coronavirus: Armata revine in Lupta in Romania la Cererea DSP-urilor

Coronavirus armata dsp

Ministerul Apararii Nationale a anuntat astazi ca Armata reintra in lupta impotriva Coronavirus cu 600 de militari care vor sprijini DSP-urile incepand din perioada imediat urmatoare, acestea avand nevoie extrem de mare de personal pentru a administra mai eficient situatia pandemica.

Militarii vor ajunge la DSP-uri pentru a ocupa posturi de operatori telefonici, pentru realizarea de anchete epidemiologice, pentru introducerea datelor persoanelor infectate/neinfectate in sistemul national de monitorizare a pandemiei, si nu doar atat.

Militari ai M.Ap.N. acționează în sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.
De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora.”