Guvernul Romaniei: Unde te poti programa pentru vaccinare impotriva Coronavirus

Guvernul Romaniei Unde poti programa pentru vaccinare impotriva Coronavirus

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial astazi lansarea platformei online pentru programare in vederea vaccinarii impotriva Coronavirus, astfel ca romanii pot vedea ce anume trebuie sa faca in momentul in care se vor putea programa pentru a primi prima doza de vaccin.

Guvernul Romaniei a lanat un website care deocamdata nu prea functioneaza, probabil pentru ca este accesat de foarte multa lume, insa mai mult ca sigur va fi rezolvata aceasta problema de catre STS, care a facut si website-ul cu informatii privitoare la vaccinul impotriva Coronavirus.

“Incepând de astăzi, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale.

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a.”