Planeta Venus: Dezvaluire ULUITOARE, ce NU Credeai Posibil

Planeta Venus este una dintre cele mai impresionante din sistemul solar, iata ce multa lume nu credea ca este posibil, si cat de mult conteaza.

Planeta Venus temperatura suprafata

Planeta Venus este a doua cea mai indepartata fata de soare, si cea mai apropiata de Pamant dintre toate cele care exista in sistemul solar in momentul de fata, si exista multe necunoscute cu privire la ea. Una dintre ele nu are legatura cu temperatura care se inregistreaza pe suprafata de pe planeta Venus, iar asta deoarece oamenii de stiinta au descoperit ca acolo se inregistreaza temperaturi de 462 de grade Celsius, de peste 10 ori mai mari decat cele medii de pe Pamant.

Planeta Venus este cea mai fierbinte, la suprafata, dintre toate cele care exista in sistemul solar, iar asta desi e mai departe de soare decat Mercur, care este mai rece, in medie, in comparatie cu ea. Diferenta este de doar 30 de grade in favoarea plenetei Venus, iar asta pentru ca ea are si o atmosfera, in contrast cu Mercur, care nu are una, si noaptea temperaturile de pe suprafata sa ajung pana la minus 180 de grade Celsius, diferentele fiind incredibile.

Planeta Venus: Dezvaluire ULUITOARE, ce NU Credeai Posibil

Planeta Venus este, deci, mai fierbinte decat Mercur multumita atmosferei sale care retine caldura fara ca ea sa se disipe in univers, iar asta inseamna ca nici noptile nu sunt la fel de reci. Diferentele dintre cele doua planete sunt uriase, iar daca Mercur ar fi avut o atmosfera, atunci temperaturile de pe suprafata sa ar fi fost cu mult, mult mai mari decat cele inregistrate pe planeta Venus, dar chiar si asa, explorarea este imposibila pentru ambele.

Planeta Venus are o suprafata atat de fierbinte incat nicio nava spatiala care a fost trimisa acolo de catre agentiile spatiale nu a rezistat mai mult de cateva ore, si asta s-a intamplat acum cateva decenii bune. Ceea ce s-a intamplat pe suprafata de pe planeta Venus nu e diferit fata de ceea ce se intampla pe Mercur, iar asta pentru ca nici acolo n-ar rezista vreun robot trimis sa exploreze suprafata, mai ales ca temperaturile se schimba atat de radical.

Planeta Venus este una a misterelor, inclusiv in ceea ce priveste existenta vietii, iar temperatura foarte ridicata de pe suprafata e doar unul dintre lucrurile inedite cu privire la ea.