Vodafone: Oficial, Anuntul de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Clienti

Vodafone este in centrul unui anunt oficial de ultima ora venit de la autoritati pentru milioane de clienti din toata Romania, iata ce trebuie sa stii.

Vodafone ieftinire roaming

Vodafone are milioane de clienti din toata Romania vizati de un anunt oficial al autoritatilor din tara noastra, el venind ca parte a unor schimbari care au loc la nivel european din 1 ianuarie, pentru toti operatorii de telecomunicatii. Mai exact, cei de la ANCOM spun ca si clientii celor de la Vodafone vor beneficia de o crestere a traficului de internet alocat pentru ei in roaming ca parte a abonamentelor, sau optiunilor pentru cartele, suprataxa de roaming fiind deasemenea mai mica.

Vodafone va impune o suprataxa de doar 3 euro, fara TVA, pentru fiecare GB de internet consumat in roaming de catre clienti, tariful scazand de la valoare de 3.5 euro, cat era pana la data de 1 ianuarie 2021. Reducerea este de 14%, si se aplica pentru oricare dintre tarile SEE, ea fiind impusa la nivel european, inclusiv pentru ceilalti operatori de telecomunicatii din tara noastra, nu doar pentru Vodafone, insa vine ca o schimbare binevenita pentru foarte multa lume.

Vodafone: Oficial, Anuntul de ULTIMA ORA pentru MILIOANE de Clienti

Vodafone va trebui sa cresca deasemenea volumul de trafic de internet pentru abonamente si extraoptiunile prepay tot ca parte a acestei schimbari, ANCOM spunand ca ar fi vorba despre o medie de 17% pentru toti operatorii. Practic, in functie de abonamentul, sau extraoptiunea prepay, a fiecaruia, traficul de internet alocat pentru roaming ar trebui sa fie cu 17% mai mare incepand cu data de 1 ianuarie 2021, si asta ar trebui sa se vada deja in informatiile despre consum.

Vodafone are obligatia de a fi facut deja aceste schimbari pentru clientii sai din toata Romania, impreuna cu o scadere a suprataxei pentru apelurile telefonice primite in roaming, cu 4%, aici diferenta fiind nesemnificativa. Chiar si asa, schimbarile impuse pentru Roam like at Home sunt unele menite sa reduca si mai mult cheltuielile clientilor, iar Vodafone trebuie sa respecte aceste prevederi ale autoritatilor, asa cum fac si ceilalti operatori.

Vodafone ar putea sa inceapa sa le trimita clientilor SMS-uri de notificare cu privire la aceasta modificare, insa nu a publicat deocamdata vreo informatie oficiala cu privire la aceste modificari.