Telekom: 2021 aduce o SCHIMBARE Mare pentru MILIOANE de Clienti

Telekom are milioane de clienti din toata Romania vizati de o schimbare extrem de importanta in 2021, iata ce urmeaza sa se intample, si cat conteaza.

telekom tranzitie

Telekom intra in anul 2021 in asteptarea aprobarii unui plan foarte important care va aduce si o schimbare foarte mare pentru milioane de clienti din toata Romania, ea fiind anuntata in mod oficial inca de anul trecut. Mai exact, anul trecut a fost anuntata in mod oficial vanzarea diviziei de servicii fixe a celor de la Telekom catre Orange, in cadrul unei tranzactii de sute de milioane de euro, dar supusa aprobarii de catre Comisia Europeana, pe de o parte, si Consiliul Concurentei, pe de alta.

Telekom asteapta acum de la Comisia Europeana acordul pentru a-si putea transfera totul catre Orange, si vorbim despre milioane de clienti, plus o infrastructura foarte mare in toata Romania. Tranzactia este cea mai importanta de pe piata romaneasca din momentul in care Telekom a cumparat Cosmote si Romtelecom, si acum vorbim despre acelasi grup german implicat in vanzarea a unei jumatati din afacerea pe care o are in Romania in acest moment.

Telekom: 2021 si SCHIMBAREA Mare pentru MILIOANE de Clienti

Telekom va ramane cu divizia de servicii mobile, adica toti clientii care se bucura de servicii de telefonie mobila vor ramane la compania mama in continuare, iar asta pentru ca nu s-a gasit un cumparator pentru aceasta divizie. Cei care fac parte din divizia de servicii fixe vor ajunge la Orange, insa initial nu vor resimti schimbarea, insa cel mai probabil vor fi scosi de sub branding-ul Telekom pana la finalul 2021, sau in 2022, in functie de momentul in care vor veni aprobarile.

Telekom a cautat pentru o perioada buna de timp un cumparator pentru ambele divizii pe care le are in Romania, si a gasit intr-un final doar pentru cea de servicii fixe, insa alegerea Orange e una benefica pentru clienti. Cei de la Orange au servicii mai bune decat Telekom, in general, astfel ca toti clientii care vor ajunge la grupul francez ar trebui sa aiba parte de o experienta mai buna, cel putin teoretic, dar nu e exclus si ca preturile sa creasca pentru servicii.

Telekom a avut preturi mici pentru clienti, Orange are in general preturi mai mari, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla dupa ce va fi finalizata aceasta tranzitie catre noul grup.