Planeta Jupiter: ULUITOR Anunt ce a BLOCAT Intreaga Omenire

Planeta Jupiter este in centrul unui uluitor anunt care a blocat foarte multi cercetatori din intreaga lume, iata ce plan incredibil a fost anuntat.

Planeta Jupiter callisto

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, si una dintre cele care a fost monitorizata pentru una dintre cele mai mari perioade de timp din istorie, insa nicio agentie spatiala nu a reusit sa faca ceva important. Mai exact, pana in momentul de fata nicio agentie spatiala nu a reusit sa trimita o sonda spatiala care sa aterizeze pe planeta Jupiter sau pe vreo luna de-a sa, insa acest lucru urmeaza sa se schimbe pana la finalul acestui deceniu.

Planeta Jupiter urmeaza sa fie vizitata de catre o nava spatiala a Chinei in cursul urmatorului deceniu, sau cel putin acestea sunt planurile chinezilor, care vor sa faca si o premiera mondiala pentru explorarea spatiala. Mai exact, ei vor sa trimita o nava spatiala care sa aterizeze pe luna Callisto de langa planeta Jupiter, ceva ce pana acum nimeni nu a reusit, si ceva ce nu se stie daca vreo agentie spatiala va reusi sa faca vreodata in urmatorul deceniu.

Planeta Jupiter: ULUITOR Anunt ce a BLOCAT Intreaga Omenire

Planeta Jupiter nu poate fi explorata dincolo de orbita pentru ca atmosfera sa distruge la intrare orice fel de nava spatiala care ar fi trimisa, deci e exclus sa ajunga ceva acolo. NASA si ESA sunt foarte interesate sa exploreze luna Europa de langa planeta Jupiter, singura pe care cred ca ar putea descoperi semne de viata, si au planuri sa trimita o nava spatiala acolo, dar deocamdata ele sunt planuri si nimic mai mult, fara sa existe vreo actiune clara pentru indeplinire.

“China a deschis anii 2020 aducând probe înapoi de pe Lună și trimitând prima sa misiune pe Marte. Agenția spațială a țării speră să pună capăt deceniului prin lansarea unei nave spațiale către Jupiter, care ar putea include un lander către luna Callisto. Oamenii de știință chinezi, care lucrează cu colaboratori europeni, consolidează acum planuri pentru două concepte distincte ale misiunii Jupiter, dintre care unul probabil va merge mai departe. Ambele încearcă să dezvăluie misterele din spatele originilor și funcționării planetei folosind o navă spațială principală și unul sau mai multe vehicule mai mici.”

Planeta Jupiter are sanse mai mari sa aiba luna Callisto explorata de catre chinezi decat decatre americani, sau europeni, iar asta dupa ce China a devenit foarte serioasa in ceea ce priveste explorarea spatiala. China a explorat partea intunecata a lunii in 2020, si-a trimis o nava spatiala catre Marte anul trecut, iar planeta Jupiter pare sa fie urmatoarea sa tinta majora, ceea ce desigur ca ar ajuta intreaga omenire sa afle mai multe despre spatiul cosmic.

Planeta Jupiter nu va fi explorata prea curand de catre cineva, insa poate ca vom afla mai multe detalii cu privire la luna sa Callisto dupa ce chinezii vor trimite nava spatiala catre ele.