Planeta Jupiter: Imaginea ULUITOARE cu care SURPRINDE NASA

Planeta Jupiter are parte de o imagine uluitoare publicat astazi de catre NASA, iata cum a surprins ea intreaga omenire cu aceasta dezvaluire majora.

Planeta Jupiter fierbinte

Planeta Jupiter are publicata astazi o noua imagine uluitoare de catre NASA, agentia spatiala americana luand multa lume prin surprindere cu decizia de a publica imagini de acest gen acum. Mai exact, foarte multa lume nu stie faptul ca planeta Jupiter are in atmosfera sa anumite zone fierbinti care nu sunt vizibile prin telescoapele obisnuite, insa cele cu infrarosu ne arata adevarul din spatele atmosferei dense care acopera intreaga suprafata a planetei.

Planeta Jupiter a avut aceste zone fierbinti din atmosfera sa de foarte multa vreme, ele fiind o sursa de mister pentru cercetatorii care inca nu stiu exact ce anume le genereaza, sau care este rolul lor. Se speculeaza ca aceste zone fierbinti din atmosfera de pe planeta Jupiter ar avea de fapt legatura cu furtunile foarte violente si mari care acopera suprafata corpului cosmic de cand au reusit oamenii sa o descopere, dar exact ce fac nu se stie inca.

Planeta Jupiter: Imaginea ULUITOARE cu care SURPRINDE NASA

Planeta Jupiter fierbinte punct
FOTO: NASA.

Planeta Jupiter nu prea poate avea aceste zone din atmosfera studiate prea intens, iar asta deoarece navele spatiale nu pot patrunde prin ea pentru a se uita cu atentie serioasa la ceea ce se intampla acolo. In aceasta idee, cercetatorii de la NASA, sau de oriunde altundeva, n-au reusit sa explice prea bine ceea ce se intampla in cadrul atmosferei de pe planeta Jupiter, sau ce anume intretine furtunile violente, sau chiar aceste puncte foarte fierbinti.

“Această imagine compusă arată un punct fierbinte în atmosfera lui Jupiter. În imaginea din stânga, făcută pe 16 septembrie 2020 de telescopul Gemini North, punctul fierbinte apare luminos în infraroșu la o lungime de undă de 5 microni. Imaginea inserată în dreapta a fost realizată de imagerul cu lumină vizibilă JunoCam la bordul navei spațiale Juno a NASA, tot pe 16 septembrie, în timpul celei de-a 29-a trecere a lui Juno de către Jupiter. Aici, punctul fierbinte pare întunecat.”

Planeta Jupiter este studiata de foarte ulta vreme, insa imaginile de acest gen cu unul dintre punctele fierbinti care exista acolo ne arata cam cat de multe lucruri trebuie explicate in continuare in legatura cu planeta. Este de asteptat ca oamenii de stiinta sa incerce sa descopere mai multe informatii cu privire la ceea ce se intampla pe planeta Jupiter, insa e greu de spus in ce masura vor si reusi sa explice tot ceea ce a ramas pana acum fara explicatie.

Planeta Jupiter este un mare punct de interes pentru intreaga omenire in momentul de fata, dar nu exista noi nave spatiale care sa fie pregatite pentru a fi trimise in atmosfera sa, cel putin deocamdata.