Raed Arafat: mastile chirurgicale si FFP2 protejeaza impotriva Coronavirus

Raed Arafat mastile chirurgicale FFP2 coronavirus

Raed Arafat vorbeste despre importanta mastilor purtate de catre romani pentru a se proteja impotriva Coronavirus, asta in contextul in care in Germania, de exemplu, mastile textile au fost interzise in magazine si mijloacele de transport in comun pentru ca sunt inutile in fata virusului.

Raed Arafat spune ceea ce mai toata lumea cat de putin informatia stia, mai exact ca mastile chirurgicale sunt mai bune decat cele textile, si ofera protectie impotriva Coronavirus, in timp ce mastile FFP2 ofera protectie mai buna decat cele chirurgicale.

Raed Arafat spune ca totul se reduce la o problema de costuri, si de exemplu in Germania anumite categorii de cetateni vulnerabili primesc gratuit cate 2 masti FFP2 pe saptamana pentru cumparaturi, in timp ce Romania abia a reusit sa cumpere masti chirurgicale, sau ma rog, cu 3 pliuri, pentru unii cetateni.

“Știu aceste discuții, cel puțin din partea Germaniei, nu știu dacă sunt astfel de recomandări și din partea altor țări. Clar că aici se dorește o protecție maximă și o limitare maximă a răspândirii. Știm că o mască medicală, chirurgicală, protejează mai mult decât o mască de stofă și știm că o mască FFP2 protejează mai mult decât o mască chirurgicală, dar aici intervine problema costului.

Problema suportării costului de către cetățean – nu știu câți oameni vor putea să suporte achiziționarea unor măști FFP2, de exemplu, continuu, pe o perioadă de câteva luni, deci de aici cred că rezultă foarte multe discuții și trebuie să vedem și dacă în alte țări aceste reguli vor fi solicitate sau vor fi impuse.”