Calea Lactee: INCREDIBILA Imagine Publicata de catre NASA

Calea Lactee este prezentata de catre NASA intr-o incredibila imagine care a uimit intreaga omenire, iata ce ne este prezentat, si cat de important e.

Calea Lactee inel

Calea Lactee este din nou prezentata intr-o imagine incredibila care a fost publicata de catre NASA pentru intreaga omenire, una care ne arata ceva ce putina lume a vazut pana in momentul de fata. Mai exact, Calea Lactee are prezentat in imaginea de mai jos inelul care este format in cadrul sau din diversele materiale care exista in galaxie in momentul de fata, si care nu sunt in mod normal chiar atat de usor vizibile pentru astronomii amatori oricand.

Calea Lactee are acest inel format in planul sau din praful cosmic, stele si nebuloasele care exista in cadrul galaxiei, aceasta panorama fiind facuta folosind un mozaic la 360 de grade care a fost facut in decursul a 2 ani de zile. Vorbim despre imagini inregistrate din China si Noua Zeelanda de-a lungul a doi ani de zile pentru a ne prezenta ceva din Calea Lactee care este foarte greu de observat in mod normal, in special cand vine vorba despre planete si stele.

Calea Lactee: INCREDIBILA Imagine Publicata de catre NASA

Calea Lactee inel plan

Calea Lactee are prezentate in cadrul acestui inel cam toate obiectele care se regasesc in interiorul sau in momentul de fata, si e o imagine care a fost greu de facut, iar de aceea este atat de impresionanta. Avand in vedere durata de timp care a fost necesara pentru ca aceasta imagine cu galaxia Calea Lactee sa fie facuta, e clar ca si foarte multi oameni au muncit pentru a o realiza intr-un format care sa fie si atat de usor de inteles de catre noi.

“O întindere de praf cosmic, stele și nebuloase de-a lungul planului galaxiei noastre Calea Lactee formează un inel frumos în această vedere proiectată a cerului. Panorama creativă acoperă întreaga galaxie vizibilă de pe planeta Pământ, un mozaic ambițios de 360 de grade care a durat doi ani. Siturile emisferei nordice din vestul Chinei și siturile emisferei sudice din Noua Zeelandă au fost utilizate pentru a colecta datele imaginii.”

Calea Lactee are prezentata in aceasta imagine inclusiv planeta Jupiter, dar si uriasa stea Antares, impreuna cu Orion, sau fluxul Magelanic, totul fiind gandit pentru a ni se arata o imagine cat mai completa a galaxiei. NASA a surprins foarte multa lume cu aceasta imagine din Calea Lactee, si e normal sa fie asa din moment ce agentia spatiala americana alege sa publice doar imagini care ne arata frumusetile care se ascund in universul in care facem parte.

Calea Lactee este in continuare monitorizata de catre multiple telescoape, si nave spatiale, asa ca vom mai vedea cu siguranta si alte imagini spectaculoase cu ceea ce se intampla acolo.