Coronavirus: RECORD Global, numarul de vaccinari depaseste infectarile

Coronavirus RECORD Global, numarul de vaccinari depaseste infectarile

Pentru prima oara de la debutul pandemiei de Coronavirus, acum un an de zile, numarul de persoane vaccinate a depasit numarul de infectari, administrarea dozelor facandu-se intr-un timp record, ceea ce reprezinta o veste foarte buna pentru omenire.

104.9 milioane de doze de vacin au fost administrate pana acum la nivel global, fata de 104.1 milioane de infectari confirmate cu teste PCR, insa aici vorbim despre cifre oficiale, pentru ca neoficial vaccinarile inca nu au depasit numarul real de persoane infectate in ultimul an.

Desi dintre cele 104.9 milioane de persoane vaccinate pana acum, o vasta majoritate a primit doar prima doza de vacin, chiar si asa ei sunt protejati intr-o proportie de peste 50% impotriva infectarii, ceea ce reprezinta un foarte mare pas inainte spre reducerea numarului de infectari.

In Israel, tara cu cel mai mare numar de vaccinari raportat la populatie, se vede cel mai bine acest lucru, numarul mare de doze aplicate incepand sa aiba un efect asupra scaderii numarului de cazuri noi inregistrate zilnic in tara.