Planeta Saturn: Imaginea INCREDIBILA, Fenomenul foarte RAR

Planeta Saturn este in centrul unei imagini incredibile care prezinta un fenomen foarte rar, iata ce trebuie sa stii chiar acum in legatura cu el.

Planeta Saturn imbinare

Planeta Saturn trece prin aceste zile printr-un fenomen foarte rar care implica si Venus, iar daca va uitati cu atentie la ceea ce este vizibil mai jos, veti intelege de ce vorbim despre ceva foarte important. Mai exact, planeta Saturn apare pe cerul instelat foarte aproape de Venus, astfel incat planetele par sa fie impreunate si sunt foarte greu de distins una de cealalta, ceva ce nu se intampla chiar atat de des in sistemul solar, dar ceva ce vedem acum iar.

Planeta Saturn si Venus apar in acest mod pentru ca sunt in partea opusa a soarelui in raport cu Pamantul, astfel ca vorbim despre un fenomen faorte rar care ne prezinta apropierea serioasa a celor doua planete. Daca fix inainte de Craciun planeta Saturn s-a apropiat foarte mult de Jupiter si au fost practic imposibil de distins pe cer, acum vorbim despre o conjunctie similara, doar ca Venus e implicata in intregul proces, nu Jupiter, ceea ce e foarte important.

Planeta Saturn: Imaginea INCREDIBILA, Fenomenul foarte RAR

Planeta Saturn venus
FOTO: SkySafari.

Planeta Saturn este foarte indepartata de Pamant in momentul de fata, iar felul in care se misca in jurul soarelui influenteaza modul in care ea este vizibila de aici in raport cu Venus. Puteti vedea in imaginea de mai sus cum este vazuta planeta Saturn de catre cei care se uita cu atentie la ea si la Venus, iar totul este o priveliste cum nu foarte des pot astronomii amatori, sau profesionisti, sa vada pe cerul instelat, asa ca o puteti observa cu placere.

Planeta Saturn trece in mod constant prin diverse fenomene in timp ce se plimba prin univers, insa ceea ce vedem acum in raport cu Venus este de interes foarte mare tocmai pentru ca nu se intampla prea des. Spre deosebire de conjunctia dintre planeta Saturn si Jupiter, care are loc o data la cateva sute de ani, de aceasta data vorbim despre ceva care nu se intampla chiar atat de rar, insa apare totusi la distante destul de lungi in timp.

Planeta Saturn ramane in atentia astronomilor, dar si a agentiilor spatiale, iar asta pentru ca exista inca foarte multe de descoperit in ceea ce o priveste, asa ca va fi interesant de vazut ce vom mai vedea.