Politia Romana are Caini Antrenati sa Detecteze Infectia cu Coronavirus

0

Politia Romana Caini detecteaza Coronavirus

Politia Romana are caini antrenati sa detecteze infectia cu Coronavirus, acest lucru fiind dezvaluit astazi de catre ministrul Ministerului Administratiei si Internelor, Lucian Bode, iar mai jos aveti toate detaliile cu privire la acest proiect.

Politia Romana a reusit sa faca ceva ce am vazut si prin alte tari, caini dresati sa poata detecta Coronavirus asa cum detecteaza alte mirosuri, iar Politia de Frontiera va fi una dintre institutiile care va folosi acest tip de animale pentru a detecta infectiile la oameni.

“Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu.
Am avut plăcerea să vizitez astăzi, alături de dl. Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, o unitate de elită, cu rezultate remarcabile în formarea şi perfecţionarea echipelor canine pentru întreg Sistemul National de Apărare.
În anul 2020, la nivelul acestei instituții, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.
Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru.
De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2.
Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om.
I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru.
Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodata mult succes în misiunile viitoare.
Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!”