Planeta Jupiter: FOTO ULUITOARE cu o EXPLOZIE Impresionanta

Planeta Jupiter are astazi prezentata o fotografie uluitoare care ne arata o explozie impresionanta ce a fost inregistrata in atmosfera sa de Juno.

Planeta Jupiter explozie

Planeta Jupiter este astazi in centrul unei uluitoare dezvaluiri care vine direct de la NASA pentru toata omenirea, iar asta pentru ca vorbim despre o fotografie care a surprins pe toata lumea. Mai exact, cei de la NASA si ESA au reusit sa surprinda, multumita navei spatiale Juno, o imagine impresionanta cu o explozie care a avut loc in atmosfera de pe planeta Jupiter, aceasta parand sa aiba in centru un meteorit care se indrepta cu viteza spre suprafata sa.

Planeta Jupiter este lovita in mod constant de catre diverse roci care calatoresc prin spatiul cosmic, iar exact precum se intampla in cazul Pamantului, si acolo ele sunt distruse la intrarea in atmosfera, daca sunt mici. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata aceasta explozie care a avut loc in atmosfera de pe planeta Jupiter, si vorbim despre ceva impresionant pentru ca acolora o zona uriasa din atmosfera planetei, care oricum este gigant.

Planeta Jupiter: FOTO ULUITOARE cu o EXPLOZIE Impresionanta

Planeta Jupiter explozie atmosfera

Planeta Jupiter nu a mai avut pana acum inregistrat un eveniment de acest gen, astfel ca vorbim despre o realizare incredibila care a fost facuta de catre nava spatiala Juno, si oamenii care o coordoneaza. Conform celor care au observat aceasta explozie din atmosfera de pe planeta Jupiter, ea a avut o durata foarte scurta, de pana la cateva secunde, si se estimeaza ca o roca a carui diametru ar fi de 1 – 4 metri ar fi lovit atmosfera planetei in acel moment.

Planeta Jupiter este lovita de aproximativ 24.000 de obiecte cosmice in fiecare an, o cifra uriasa, insa aceasta e prima oara cand vedem o imagine de acest gen publicata de echia care coordoneaza Juno. Echipa din spatele navei spatiale spune ca nu este vorba despre vreun fulger care sa fi coborat din atmosfera de pe planeta Jupiter spre suprafata sa, astfel ca vorbim doar despre o roca din spatiul cosmic care a intrat cu viteza prin ea, si a fost dezintegrata.

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, si evenimentele de acest gen se intampla destul de des, asa ca n-ar trebui sa fie de mirare ceea ce vedem in momentul de fata.