LUNA: Anunt OFICIAL al NASA cu IMPACT pentru TOATA Omenirea

LUNA este iar in centrul unui anunt oficial venit de la NASA, iata ce decizie extrem de importanta pentru omenire a fost luata de catre agentia spatiala.

LUNA greutati

LUNA este satelitul natural al Pamantului si obiectul cosmic cel mai vizitat si monitorizat de catre omenire, iar asta pentru ca se afla la cea mai mica distanta fata de planeta, in raport cu oricare alte obiecte cosmice. Pentru ca luna este atat de importanta pentru Pamant, NASA a avut stabilit un obiectiv foarte important de a reincepe sa trimita astronauti pe ea incepand cu anul 2024, administratia lui Donald Trump stabilit un obiectiv serios din asta.

LUNA este in centrul unor misiuni importante ale NASA care au drept obiectiv readucerea astronautilor acolo, insa din pacate a fost anuntat in mod oficial faptul ca in 2024 nu vor putea fi retrimisi oameni acolo. Actualul administrator interimar al NASA a declarat ca din cauza lipsei finantarii corespunatoare din ultimii 2 ani pentru misiunile la care NASA lucra, astronautii nu vor putea ajunge din nou pe luna in 2024, ci la o data ulterioara, deocamdata necunoscuta.

LUNA: Anunt OFICIAL al NASA cu IMPACT pentru TOATA Omenirea

LUNA era acum cativa ani in centrul unor estimari ale NASA care stabileau 2026 ca an in care astronautii ar urma sa ajunga iar acolo, insa Donald Trump a vrut ca totul sa fie facut mai repede, inainte ca al doilea sau mandat sa se termine. In ciuda dorintelor sale, NASA nu a primit banii de care avea nevoie pentru a-si putea face rachetele care sa duca astronautii din nou pe luna din 2024, asa ca nu s-ar fi realizat nimic pana atunci chiar daca el ar fi fost reales presedinte.

“Este posibil ca obiectivul de aterizare lunară în 2024 să nu mai fie o țintă realistă din cauza ultimilor doi ani de credite, care nu au oferit suficientă finanțare pentru a face realizabil 2024. Având în vedere acest lucru, examinăm programul pentru cea mai eficientă cale înainte. Administrația sprijină obiectivele programului Artemis și suntem încântați de următorii pași. Ne propunem pe deplin să menținem continuitatea scopului programului Artemis.”

LUNA ramane totusi in centrul atentiei NASA prin programul Artemis, cel destinat a readuce oamenii pe luna dupa decenii in care nimeni nu a mai fost acolo, dar totul este foarte dificil de realizat. Mai mult decat atat, cei de la NASA vor sa faca si o baza coloniala pe luna, aceasta urmand a fi folosita pentru ca dupa 2030 sa putem trimite primii astronauti catre Marte, iar aceasta realizare ar fi una mai importanta decat prima aselenizare.

LUNA este aproape de Pamant, mult mai aproape decat Marte, astfel ca daca e atat de greu sa readucem astronautii pe un obiect cosmic atat de apropiat, va puteti imagina de ce va fi nevoie pentru a duce oamenii acolo.