Planeta Mercur: RAR Eveniment SPECIAL Vizibil si din Romania

Planeta Mercur trece printr-un rar eveniment special chiar astazi, iata ce vei putea vedea inclusiv din Romania in cursul urmatoarelor ore in tara.

Planeta Mercur combinare

Planeta Mercur urmeaza sa treaca printr-un rar eveniment special in cursul urmatoarelor zile, iar conform celor care monitorizeaza cerul instelat, el urmeaza sa fie vizibil inclusiv din Romania. Mai exact, planeta Mercur urmeaza sa apara in ceea ce este numita o tripla conjunctie, un fenomen care nu are loc atat de des in univers cu aceste trei planete care vor putea fi vazute aproape una de cealalta pe cer, dar pentru o perioada limitata de timp.

Planeta Mercur urmeaza sa fie vizibila pe cer impreuna cu Jupiter si Saturn, ceva ce nu veti mai vedea chiar atat de curand daca urmariti cu mare atentie tot ceea ce se intampla in univers. Chiar in aceasta noapte vom putea vedea planeta Mercur impreuna cu Jupiter si Saturn foarte aproape una de cealalta pe cerul instelat, aceasta conjunctie tripla venind la doar cateva luni dupa cea care le-a implicat doar pe ultimele doua, si care nu a mai avut loc de sute de ani.

Planeta Mercur: RAR Eveniment SPECIAL Vizibil si din Romania

Planeta Mercur va forma un triunghi cu celelalte doua, ele fiind vizibile inclusiv in cursul diminetii, insa si la noapte ar trebui sa le putem vedea pe cer fara prea multe probleme, asa ca urmariti cu mare atentie ce se intampla. Planeta Mercur apare impreuna cu celelalte intr-o conjunctie de acest gen multumita modului in care toate orbiteaza soarele, asa ca vorbim despre un eveniment special care nu ar trebui sa fie trecut cu vederea foarte usor de catre oricine.

Planeta Mercur nu apare extrem de des in cadrul unor evenimente de acest gen, asa ca de fiecare data cand are loc unul, ar trebui sa il privim ca fiind o realizare speciala ce trebuie marcata. Veti putea urmari cel mai bine planeta Mercur impreuna cu Jupiter si Saturn daca aveti un telescop la indemana, iar asta pentru ca ele se afla la distante mari de Pamant, deci nu pot fi vazute chiar atat de clar cu ochiul liber, as aca folositi un instrument special.

Planeta Mercur va mai aparea si in cadrul altor evenimente speciale in cursul anului 2021, insa acesta este singurul de acest gen pe care il vom putea urmari in acest format.