ING Bank: ATENTIE! ALERTA Emisa pentru TOTI Clientii Romani

ING Bank a emis o alerta foarte importanta pentru clientii sai din toata Romania, una serioasa despre care toata lumea ar trebui sa stie chiar acum.

ING Bank santaj

ING Bank a emis o foarte importanta alerta pentru toti clientii sai din toata Romania, una despre care oricine ar trebui sa stie chiar in acest moment pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa. Mai exact, cei de la ING Bank vorbesc despre o noua metoda prin care romanii sunt pacaliti sa isi furnizeze datele personale catre necunoscuti, si care e folosita inclusiv pentru furturile de bani cu ajutorul datelor personale colectate de la oameni.

ING Bank prezinta acet nou atac asupra banilor romanilor cu denumirea “romance scam”, sau “iubire prefacuta”, iar dupa denumiri probabil ca va puteti imagina cam ce anume inseamna acest lucru. Cei de la ING Bank vorbesc despre faptul ca atacatorii se uita in mediul online dupa persoane singure si fara cunostinte digitale, pe care incearca mai apoi sa le pacaleasca sa le cedeze datele personale, inclusiv accesul la conturile bancare.

ING Bank: ATENTIE! ALERTA Emisa pentru TOTI Clientii Romani

ING Bank spune ca dupa ce victima este contactata de catre aceste persoane, se incearca stabilirea unui raport de incredere cu ea, astfel incat aceasta sa le furnizeze informatiile cerute. De obicei, conform ING Bank, atacatorii isi asuma identitatea unui cadru militar, sau a unei persoane din mediul academic, pentru a genera falsa impresie de siguranta, si va discuta cu victima doar prin mesaje, fara apeluri video, dar va furniza diverse documente si poze false care sa ii “confirme” identitatea.

ING Bank spune deasemenea ca in momentul in care atacatorul este sigur ca a castigat increderea victimei, el isi va declara dragostea fata de aceasta, si va insista pana cand va primi un raspuns identic de la victima. Dupa ce se stabileste acest raport, cei de la ING Bank spun ca atacatorul va incepe sa ceara datele personale ale victimei, poze in ipostaze intime, sau chiar va cere bani pentru diverse probleme urgente, in caz de refuz ajungandu-se la santaj emotional.

ING Bank descrie o metoda foarte complexa prin care atacatorii isi hartuiesc victimele pana in momentul in care acestea le dau ceea ce vor, si din pacate in multe cazuri se intampla acest lucru.