ANPC: ALERTA foarte IMPORTANTA pentru MILIOANE de Romani

anpc alerta masti protectie contrafacute

ANPC a emis astazi o noua alerta foarte importanta pentru milioane de romani din toata tara din cauza unor masti de protectie neconforme care au fost descoperite de catre autoritati la vanzare in magazine, si trebuie sa fiti foarte atenti la ele.

“Alte trei alerte privind măștile de protecție, lansate de ANPC, validate de sistemul RAPEX
Claudiu Dolot, Președintele ANPC: „Avem toleranță zero față de practicile incorecte!”
Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene. Acestea au fost semnalate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituția abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare.
Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măștile comercializate în spațiul UE.
„Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, Președintele ANPC.
ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce privește piața de bunuri și servicii, mai ales cele absolut necesare în acestă perioadă marcată de pandemia Covid-19.
ANPC îi avertizează, de asemenea, încă o dată, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.”