COVID-19 Romania: Cate Reactii Adverse au fost Inregistrate dupa Vaccin

COVID-19 Romania Reactii Adverse Inregistrate Vaccin

Vaccinare impotriva COVID-19 continua intr-un ritm alert, autoritatile anuntand ieri si azi recorduri in materie de vaccinari in tara noastra, ceea ce este o veste grozava, insa exista si reactii adverse la aceste vaccinuri, nu mai putin de 5400 la numar pana la 1 martie.

Valeriu Gheorghita, coordonatorul CNCAV a anuntat ca 5400 de reactii adverse au fost inregistrate dupa vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania, varsta medie a celor care le-au raportat pana acum fiind de doar 39 de ani.

“Până la data de 1 martie au fost raportate 5.458 de reacţii adverse post vaccinale indezirabile, cu o rată de incidenţă de 3,5 reacţii adverse la 1.000 de doze administrate. În perioada 22 februarie – 28 februarie au fost raportate în total 1.095 de reacţii adverse, 91% dintre ele fiind raportate pe platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, restul fiind raportate la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Vârsta mediană a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse a fost de 39 de ani, deci avem o tendinţă mai degrabă către persoanele de vârstă tânără, din care 64% au fost persoane de sex feminin.”