Huawei: PROBLEMELE Fara Precedent Anuntate pentru Telefoane

Huawei are probleme fara precedent cu telefoanele pe care le are la vanzare, iata ce se intampla cu modelele comercializate acum de catre chinezi.

huawei concentrare

Huawei a fost unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din intreaga lume, si spun asta pentru ca sanctiunile impuse de catre SUA incep sa isi faca resimtite efectele, si au lasat chinezii fara solutii. Dupa ce vanzarile internationale au scazut simtitor din cauza sanctiunilor impuse pana in 2020 de catre SUA, cele din toamna anului trecut au adancit problema cu care se confrunta Huawei, si a fortat compania sa-si vanda divizia ce fabrica telfeoanele Honor.

Huawei fara Honor nu mai este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din toata lumea, vanzarile sale globale scazand serios in T4 2020, dar in ianuarie 2021 problemele au fost si mai mari. Conform unor informatii venite de la expertii de la Counterpoint, in ianuarie 2021 cota de piata a Huawei in China a scazut de la 41% in T4 2020, la doar 16%, adica mai putin de jumatate in doar cateva saptamani de vanzari de telefoane.

Huawei: PROBLEMELE Fara Precedent Anuntate pentru Telefoane

Huawei era unul dintre brand-urile preferate ale chinezilor, care ii cumparau telefoanele in cantitati foarte mari, insa in principal modelele Honor, si cum acestea au ajuns la un alt consortiu, ceea ce a ramas reprezinta o cifra infima. Totusi, separat de vanzarea diviziei Honor, Huawei a avut probleme foarte serioase din cauza restrictiilor, si asta pentru ca se concentreaza pe vanzarea modelelor sale de top, care sunt disponibile in cantitati foarte limitate acum.

“Huawei, împreună cu HONOR, și-a pierdut constant partea din piața chineză din cauza lipsei de componente în urma sancțiunilor SUA și a mai puține lansări noi. Inventarul său pentru componentele cheie s-a epuizat și nu va putea sursa componente de smartphone 5G. Peste 65% din dispozitivele vândute în China în trimestrul IV 2020 au fost capabile de 5G. Orice absență a modelelor 5G reduce dimensiunea pieței adresabile pentru Huawei în China, în timp ce absența serviciilor Google face același lucru pentru dispozitivele 4G.”

Huawei nu are suficiente procesoare, modem-uri, etc, pentru a face telefoane de clasa medie, si ieftine, asa ca se concentreaza pe cele de top, scumpe, care se vand in cantitati mici. In aceasta idee, este de asteptat ca in urmatoarele luni cota de piata a celor de la Huawei sa scada si mai mult in China, o piata in care telefoanele ieftine se vand foarte bine, in timp ce modelele scumpe nu-si fac loc in achizitiile vastei majoritati a consumatorilor, care nu are bani.

Huawei stie foarte bine ce se intampla, insa nu poate sa faca absolut nimic pentru a rezolva situatia actuala, mai ales ca Joe Biden nu e dispus sa ajute in vreun fel la rezolvarea problemelor.