Huawei: RADICALA Hotarare, NIMENI Nu se Gandea la Asa Ceva

Huawei este in centrul unei hotarari extrem de importante pe care nimeni nu o credea posibila, dar care vine sa ne arate cat de serioase sunt lucrurile.

Huawei indieni

Huawei este unul dintre cele mai mari grupuri IT din intreaga lume, cu afaceri intr-o varietate de domenii, dar si cu probleme foarte mari generate de catre sanctiunile impuse de catre SUA impotriva sa. Din cauza tuturor acestor sanctiuni, cei de la Huawei nu mai pot implementa in telefoanele lor tehnologii de ultima generatie, si nici nu-si mai pot vinde toate produsele peste tot, asa ca pare as fie pregatita anuntarea unei hotarari extrem de importante in curand.

Huawei vrea sa intre intr-un parteneriat cu o companie Indiana careia sa-i transfere proprietatea sa intelectuala pentru fabricarea de echipamente de telecomunicatii 5G, acestea urmand a fi vandute in toata lumea. Solutia aceasta va permite fabricarea echipamentelor de telecomunicatii 5G ale celor de la Huawei in continuare, dar de catre o alta companie care va fi cea care le va vinde in intreaga lume, desi in spatele sau va fi tot compania chinezeasca.

Huawei: RADICALA Hotarare, NIMENI Nu se Gandea la Asa Ceva

Huawei spera ca aceasta solutie sa linisteasca americanii care considera ca echipamentele lor de telecomunicatii sunt periculoase, iar asta pentru ca ele vor fi asamblate undeva prin India, desi nu se stie clar unde. Huawei trebuie totusi sa obtina si permisiunea guvernului indian pentru a face asta, si aici ar putea fi cateva probleme pentru rezolvarea carora ar trebui sa fie nevoie de ajutor de la guvernul chinez, si desigur ca el va veni, avand in vedere legaturile stranse dintre entitati.

“Acum suntem foarte deschiși și dispuși să colaborăm cu o companie locală. Căutăm un partener local și, din motive comerciale, nu dorim să dezvăluim detalii. Putem aduce module software sau hardware și putem permite unui partener (local) să fabrice echipamente. Acum este incert … Guvernul dorește să răspundă problemelor de securitate, dar acest lucru ar trebui să se bazeze pe fapte și standarde globale. Sperăm că guvernul indian ne va oferi condiții de concurență echitabile pentru a participa la procesele (5G).”

Huawei si-a vandut divizia de telefoane Honor pentru ca aceasta sa continue sa existe, si se pare ca nu vrea sa-si vanda divizia de echipamente de telecomunicatii 5G, ci vrea doar sa foloseasca un partener pentru vanzari. Solutia aceasta ar putea fi una fara rost, daca americanii vor decide ca atat timp cat totul vinde la Huawei tot e periculos, insa asta vom afla doar daca ea va fi pusa efectiv in practica de catre compania chinezeasca in viitor.

Huawei are echipamente de telecomunicatii foarte bune, toata lumea stie asta, insa problema cea mai mare vine de la faptul ca software-ul din ele ar contine portite de acces pentru spionarea utilizatorilor.