Valeriu Gheorghita: Cetatenii Civili se vor Putea Vaccina in Centrele MApN

Valeriu Gheorghita Cetatenii Vaccina Centrele MApN

Valeriu Gheorghita presedintele care coordoneaza activitatea CNCAV, a declarat ca romanii cilivi se vor putea vaccina inclusiv in centrele de vaccinare ale MApN in care pana acum nu au avut acces, si totul e facut pentru a se extinde capacitatea de imunizare.

Valeriu Gheorghita spune ca toate aceste centre sunt deja in cadrul platformei de vaccinare, si oricine se poate programa pe ele, astfel ca nu e necesara includerea lor, doar ca ele nu sunt disponibile pentru vaccinare “la liber” pana in data de 15 martie, cand vor fi.

“Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber. Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI.

Toată procedura de alocare a dozelor către aceste centre se supune aceloraşi reguli care sunt valabile pentru toate centrele din fiecare judeţ. Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare.”