WhatsApp: Romania si Problema Ignorata de Foarte multa Lume

WhatsApp are o problema destul de serioasa care este ignorata in Romania de catre foarte multa lume, iata ce se intampla, si cat de importanta este.

WhatsApp sensibil

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, iar printre cei 2 miliarde de utilizatori care folosesc platforma in diverse zone de pe glob se numara si multi oameni din diverse institutii guvernamentale. Aceasta este o problema foarte serioasa pentru ca ei comunica prin WhatsApp informatii confidentiale care in mod normal ar trebui sa fie transferate intre persoane doar prin medii securizate de comunicare, teoretic puse la dispozitie de institutiile din care fac parte.

WhatsApp este folosita si in Romania pentru a se transmite date sensibile intre oameni, chiar si in cazul functionarilor publici, insa nu doar in conversatii private, ci si in grupuri de conversatii. Nu toata lumea realizeaza ca informatiile transmise prin platforma WhatsApp nu se bucura de un nivel de securitate chiar atat de ridicat, din pacate, si asta e ceva ce oricine ar trebui sa stie in legatura cu platforma companiei americane, in acest moment.

WhatsApp: Romania si Problema Ignorata de Foarte multa Lume

WhatsApp e folosita constant de functionari publici din Romania, iar asta e o problema pentru ca uneori sunt transmise si informatii sensibile prin platforma, unele care n-ar trebui sa ajunga pe acolo. Lipsa unor metode de comunicare securizate pentru toata lumea e principala problema aici, metode de comunicare care sa fie si usor accesibile, iar asta pentru ca e mai simplu sa trimiti prin WhatsApp de pe telefon orice fel de informatii, chiar daca ele sunt sensibile.

WhatsApp spune ca mesajele trimise de oameni sunt criptate in conversatii, insa ceea ce se trimite in grupuri nu prea se bucura de acelasi lucru, iar in backup-urile telefoanelor totul ramane nesecurizat, sau securizat prost. Asta expune multe date personale, sau alte informatii sensibile, la indemana celor care gazduiesc aceste backup-uri, si totul fara ca oamenii sa stie ca datele lor nu sunt tocmai chiar atat de bine protejate in platforma.

WhatsApp nu e vazuta de expertii in securitate informatica drept o platforma sigura, in care ai putea sa iti stochezi datele sensibile, si asta e pana la urma cea mai mare problema in legatura cu ea.