Planeta Jupiter: Acest VIDEO ne Prezinta cum Arata o Aurora

Planeta Jupiter are prezentat intr-un clip video cum arata o aurora pe corpul cosmic atat de indepartat de Pamant, iata ce trebuie sa stii acum.

Planeta Jupiter este iar in centrul atentiei dupa ce a fost publicat un clip video care ne dezvaluie cum arata o aurora vizibila la polul corpului cosmic, si cat de similare sunt ele in raport cu cele de pe Pamant. Puteti vedea mai sus ceea ce ne prezinta oamenii de stiinta in legatura cu aceste fenomene care se intampla si pe Pamant, dar care pana acum n-au prea putut fi observate chiar atat de clar pe planeta Jupiter, nava spatiala Juno modificand totul.

Planeta Jupiter este explorata de catre nava spatiala Juno de ceva vreme, insa pana acum nu a aparut vreun clip video de acest gen care sa ne arate diferentele dintre o aurora de pe Pamant, si una de acolo. Pana sa fie trimisa nava spatiala Juno acolo, de pe Pamant putea fi vazuta doar o parte dintr-o aurora care avea loc pe planeta Jupiter, insa ea a schimbat totul, si ne ajuta sa vedem in totalitate un eveniment de acest gen chiar de pe Pamant.

Planeta Jupiter: Acest VIDEO ne Prezinta cum Arata o Aurora

Planeta Jupiter a avut in sfarsit inregistrate aceste fenomene si in partea sa “intunecata” pentru ca de pe Pamant nu poate fi observata toata planeta, ci doar partea care este indreaptata spre noi. Asta a limitat foarte mult ceea ce au putut vedea oamenii de stiinta in legatura cu planeta Jupiter inainte ca nava spatiala Juno sa ajunga acolo, cei de la NASA trimitand-o de ceva vreme, si acum o folosesc pentru a-i explora si lunile pe care le are in orbita.

“Un studiu realizat de cercetătorii de la Laboratorul de fizică planetară și atmosferică al Universității din Liège, arată pentru prima dată vederi globale ale unei furtuni din zorii zilei, un fenomen auroral spectaculos care are loc pe Jupiter.”

Planeta Jupiter are foarte multe surprize pe care pamantenii nu le-au putut observa inca, dar exista si multe alte secrete care au fost dezvaluite de ceva vreme pentru toata lumea. Planeta Jupiter ramane totusi in atentia lumii intregi pentru ca nava spatiala Juno continua sa trimita o varietate de informatii foarte importante cu privire la ceea ce se intampla in atmosfera ei, dar si in orbita sa, si exista multe pe care le putem invata in continuare.

Planeta Jupiter va fi parasita de catre nava spatiala Juno in urmatorii ani, iar deocamdata nu exista vreo alta misiune care sa o inlocuiasca, desi inca nu stim ce se ascunde sub atmosfera sa.