Decizie de la Guvernul Romaniei privind Lotul ABV2856 al AstraZeneca

Decizie Guvernul Romaniei Lot ABV2856 AstraZeneca

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial astazi decizia pe care a luat-o, prin CNCAV, cu privire la locul ABV2856 al vaccinului Oxford/AstraZeneca, iar autoritatile din Romania vor reincepe sa il administreze cetatenilor care doresc sa se imunizeze.

Guvernul Romaniei a luat aceasta decizie dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a hotarat ca vaccinul este sigur si poate fi administrat, asta chiar daca alte tari din Uniunea Europeana au hotarat sa mentina suspendarea folosirii sale, iar altele au decis sa reinceapa folosirea sa.

„În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.”