Anunt de la Valeriu Gheorghita privind Vaccinarea mai Rapida

Anunt Valeriu Gheorghita Vaccinarea Rapida

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, a anuntat faptul ca romanii se vor putea vaccina inclusiv la medicii de familie din tara noastra, astfel ca procesul de vaccinare va fi unul serios expediat, ceea ce vine ca o veste grozava pentru toata lumea, dar nu se va intampla ceva acum.

Valeriu Gheorghita spune ca abia de la finalul lunii aprilie va fi posibila vaccinarea romanilor la medicii de familie, iar asta pentru ca va fi utilizat vaccinul Johnson & Johnson, probabil si cel al AstraZeneca, ambele putand fi tinute in frigidere la temperaturi normale, fara a necesita inghetare la temperaturi foarte mici.

“Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosbit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa.

Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI24.”