Huawei: Decizia foarte Importanta care a Surprins Multa Lume

0

Huawei meizu

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din intreaga lume, a luat o decizie care a surprins foarte multi oameni, iar asta in conditiile in care compania are planuri foarte mari din cauza sancitunilor din SUA. Mai exact, cei de la Huawei au luat decizia de a le permite chinezilor de la Meizu sa integreze Huawei Mobile Services in propriile modele de telefoane, Google Mobile Services urmand a fi eliminat din ele.

Huawei atrage, practic, un mare producator de telefoane mobile catre platforma sa in momentul de fata, iar asta e o decizie foarte serioasa pentru intregul ecosistem de telefoane Android din China. Daca Huawei reuseste sa convinga mai multi producatori de telefoane Android sa renunte la Google Mobile Services din telefoanele lor, in special in afara Chinei, vom asista la o modificare majora pentru platforma Android.

Huawei: Decizia foarte Importanta care a Surprins Multa Lume

Huawei a creat Huawei Mobile Services ca alternativa la Google Mobile Services din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA impotriva sa, ele fiind atat de serioase incat au lasat multi clienti fara ceea ce isi doreau. Acum Huawei incearca sa fragmenteze baza de utilizatori Android cu aducerea HMS pe multe telefoane care folosesc sistemul de operare Android al celor de la Google, si Meizu este unul dintre producatorii importanti din China.

Huawei nu a anuntat oficial aceasta reusita, nici macar cei de la Meizu n-au facut-o, insa informatiile venite de la angajati ai companiilor sugereaza faptul ca decizia implementarii a fost luata, si ca totul se va infaptui. Cei de la Huawei au doar de castigat dintr-o colaborare de acest gen cu cei de la Meizu, in timp ce Google va incerca sa-i convinga sa nu integreze Huawei Mobile Services dincolo de China, acolo unde majoritatea oamenilor oricum prefera asa ceva.

Huawei va incerca sa se foloseasca de aceasta colaborare pentru a convinge si alti producatori de telefoane sa faca exact ceea ce va face Meizu, insa ramane de vazut cati vor fi de acord cu acest lucru.