Valeriu Gheorghita: Schimbarea Importanta a Platformei de Vaccinare

Valeriu Gheorghita estimat vaccinare tip

Valeriu Gheorghita, coordonatorul CNCAV, a anuntat o foarte importanta schimbare pentru platforma de vaccinare din Romania, aceasta venind dupa ce au fost facute o serie de promisiuni oamenilor, dar ele nu au fost respectate inca de catre autoritatile din tara noastra, din pacate.

Valeriu Gheorghita spune ca platforma de vaccinare le va spune oamenilor care se afla pe listele de asteptare, 750.000 la numar, o data estimata pentru vaccinare, dar si ce tip de vaccin vor primi, aceasta ultima schimbare urmand a fi aplicata la nivel general pentru toti cei programati prin platforma.

“Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv.

Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI24.