Ministerul Sanatatii: Detalii despre Vaccinul Johnson & Johnson, cand incepe Vaccinarea

Ministerul Sanatatii Vaccin Johnson & Johnson proces

Ministerul Sanatatii ofera astazi o serie de noi detalii cu privire la vaccinul Johnson & Johnson, dar si cand urmeaza sa inceapa vaccinarea in Romania cu acest ser, si puteti vedea mai jso ceea ce spun autoritatile cu privire la ceea ce vom vedea in urmatoarele luni.

“Câte doze de vaccin Johnson & Johnson sunt necesare pentru imunizare?
Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, se administrează într-o singură doză.
Datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării sale, au confirmat acest lucru. Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel:
Din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19
Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19
Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice.
În ceea ce privește prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecție sporită:
La 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate).
Este important de menționat și că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfășurat în mai multe țări, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv.
O singură doză de vaccin constituie un avantaj atât logistic, cât și din punctul de vedere al acoperirii vaccinale a unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Din acest motiv, Johnson & Johnson a decis să evalueze și un regim cu o singură doză. În paralel, se află încă în desfășurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficiența unei scheme cu două doze de vaccin.
În România ne așteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie.”