Raed Arafat: Munca la Distanta si Programul Diferentiat pot Reduce Cozile la Magazine

Raed Arafat munca distanta program diferentiat

Raed Arafat a vorbit din nou despre problema cozilor din fata marilor magazine, cozi aduse de inchiderea acestora la ora 18:00 in orasele cu rate de incidenta foarte mare, si spune ca munca la distanta si programul diferentiat le pot reduce, daca se aplica acestea.

Raed Arafat spune ca marile companii ar trebui sa modifice programul de lucru al angajatilor pentru a le premite sa aiba timp sa-si faca cumparaturile in timpul zilei, dar in ciuda masurilor impuse de catre Guvern, companiile nu se prea obosesc sa ii ajute pe angajati.

Raed Arafat da si Germania ca exemplu pentru masuri dure, spunand ca restrictii de deplasare sunt impuse acolo cand rata de incidenta ajunge la 2/1000 de locuitori, fata de Romania, unde aceste masuri se impun la rate de incidenta de 7.5/1000 de locuitori, deci de aproape 4 ori mai mari.

“Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă.”