Ministerul Sanatatii: Vaccinul Moderna Eficient si la 6 Luni dupa Administrare

Ministerul Sanatatii Vaccinul Moderna Eficient 6 Luni Administrare

Ministerul Sanatatii prezinta mai jos un studiu foarte interesant care ne spune ca vaccinul produs de catre compania Moderna este eficient si la 6 luni dupa administrare, iar asta e doar o estimare pentru ca perioada de timp trecuta de la imunizarea oamenilor inca e destul de mica.

Ministerul Sanatatii spune ca vaccinul Pfizer a ramas eficient in proportie de 92% la 6 luni dupa administrare, adica si-a pierdut doar 3 puncte procentuale din eficacitate, semn ca poate oferi protectie pentru o perioada extrem de lunga de timp, cel putin daca ne bazam pe aceste studii.

“Conform unui nou studiu publicat marţi în The New England Journal of Medicine, vaccinul Moderna împotriva COVID-19 continuă să stimuleze producţia de anticorpi și după şase luni de la administrare
S-a înregistrat un nivel ridicat de anticorpi la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, cei tineri prezentând niveluri mai mari decât cei în vârstă.
Cercetarea va continua pentru a determina momentul în care protecţia se reduce şi pentru a vedea în ce grad poate fi adăugată o protecţie suplimentară prin administrarea unor doze de rapel.
Într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de aproape 92% după şase luni.”