Windows 10: Oficial, Decizia Importanta, ce va fi Eliminat

Windows 10 eliminare

Windows 10 are in mod oficial anuntata o decizie foarte importanta luata de catre compania Microsoft pentru clientii din intreaga lume, iar conform ei, se pare ca va fi ceva eliminat din cadrul sistemului de operare. Mai exact, cei de la Microsoft au luat decizia de a elimina partial Timeline-ul care nu era oricum foarte util pentru foarte multa lume, astfel ca Windows 10 va fi mai usor de folosit, iar acel istoric al aplicatiilor, paginilor web accesate, etc, va disparea complet.

Windows 10 a avut aceasta functionalitate lansata in 2017 de catre cei de la Microsoft in tandem cu aplicatii pentru iOS si Android, insa cum acelea au disparut, era doar logic sa dispara si legatura cu ele din sistemul de operare. Cei de la Microsoft au bazat functia Timeline intr-o foarte mare masura pe asistentul personal Cortana din Windows 10, care cu timpul a inceput sa fie dat la o parte pentru ca nu era atat de util precum credea compania.

Windows 10: Oficial, Decizia Importanta, ce va fi Eliminat

Windows 10 a avut aceasta schimbare majora anuntata ca parte a listei de schimari pentru cel mai recent build pentru preview pe care Microsoft l-a pus la dispozitia celor care testeaza versiunile beta inainte de a fi lansate. Timeline-ul in sine nu dispare inca in totalitate, dar functia din el care permitea sincronizarea datelor din Windows 10 cu telefoanele mobile va disparea complet pentru ca nu prea exista cu ce anume sa fie sincronizata.

“Dacă istoricul activității dvs. este sincronizat pe toate dispozitivele prin contul dvs. Microsoft (MSA), nu veți mai avea opțiunea de a încărca activitate nouă în Cronologie. Conturile conectate la AAD nu vor fi afectate. Pentru a vizualiza istoricul web, Edge și alte browsere au opțiunea de a privi înapoi la activitățile web recente. De asemenea, puteți vizualiza fișiere utilizate recent folosind OneDrive și Office.”

Windows 10 va ramane cu siguranta si fara Timeline la un moment dat, iar asta pentru ca acest pas doar denota intentia companiei Microsoft de a simplifica intr-o foarte mare masura ceea ce avem in calculatoare. Din moment ce Timeline-ul a fost gandit in principal pentru sincronizarea de istori de actiuni intre dispozitive, Windows 10 va ramane mai mult ca sigur la un moment dat fara intregul sistem pentru a face loc altor functii mai utile.

Windows 10 va avea aceasta schimbare facuta ca parte a actualizarii din aceasta primavara, ea fiind asteptata undeva in cursul lunii viitoare, dar inca nu se stie clar la ce data.