Klaus Iohannis: Ce Nu se va Intampla de la 1 Iunie in Romania

0

Klaus Iohannis 1 iunie relaxare

Klaus Iohannis a emis o atentionare astazi pentru romanii din toata tara, iar sta pentru ca desi multi se asteapta ca incepand cu 1 iunie sa inceapa marea relaxare a restrictiilor in Romania, realitatea este ca nu se va intampla asa ceva, pentru ca nu ar fi logic.

Klaus Iohannis spune ca vaccinarea unui numar foarte mare de oameni combinate cu o scadere a numarului de cazuri si de persoane internate, inclusiv la ATI, vor duce la o incepere a relaxarii in Romania, dar exista multi factori de care depinde tot, iar de la 1 iunie s-ar putea sa nu se intample nimic totusi.

“1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.

Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri.”