Android: Alerta foarte Grava pentru Milioane de Telefoane

Android raceala

Android este din nou in centrul unei alerte foarte serioase care vizeaza milioane de oameni din intreaga lume, iar asta petnru ca, din cate se pare, vorbim despre un nou atac periculos aflat in desfasurare. Mai exact, un malware cunoscut cu denumirea FluBot este folosit pentru a infecta telefoanele cu sistem de operare Android, iar in Europa deja este utilizat pentru a-i ataca cel putin pe utilizatorii din Marea Britanie, dupa cum puteti vedea mai jos.

Android este vulnerabil in fata acestui FluBot care poate fi folosit de catre hackeri pentru a infiltra telefoanele oamenilor si a le spiona, preluand tot felul de informatii importante din ele dupa infectare. Conform celor care au descoperit FluBot, se pare ca el este distribuit cel putin prin aplicatii false ale companiilor de curierat, dupa instalarea acestora in telefoanele cu Android infectarea fiind facuta in mod automat, si de atunci incepe monitorizarea.

Android: Alerta foarte Grava pentru Milioane de Telefoane

Android este vizat de catre acest atac malware pentru ca telefoanele pot fi infectate mult mai usor decat cele cu iOS, si pentru ca se poate obtine foarte rapid control asupra datelor oamenilor. Distributia malware-ului se face deocamdata prin SMS, adica oamenii primesc mesaje precum cel de mai jos, si li se recomanda sa descarce o anumita aplicatie pentru a urmari livrarea unui colet, dar de fapt instaleaza malware-ul FluBot in telefoanele lor fara sa stie.

Android are masuri de securitate implementate pentru anumite tipuri de malware, insa nu toate pot fi impiedicate sa infecteze telefoanele oamenilor, asa ca de multe trebuie sa ne protejam singuri. Google a incercat de-a lungul timpului sa ii ajute pe oameni sa isi dea seama cum anume pot fi afectati ei de malware-ul care este distribuit pe internet, si cum ar putea sa isi dea seama de un posibil atac inainte de a deveni victime ale acestuia.

Android va fi in continuare tinta hackerilor pentru ca este un sistem de operare atat de folosit la nivel global, asa ca vom vedea cu siguranta si alte atacuri similare desfasurate.