ING Bank: Decizia Importanta de care Multi Clienti Nu Stiu

ING Bank este una dintre cele mai mari banci din Romania cu milioane de clienti in toata tara, si pentru foarte multi dintre ei ofera un beneficiu foarte important despre care majoritatea nu stiu. Mai exact, cei de la ING Bank au implementat in 2020 pentru aplicatia Homebank o functie speciala care le ofera clientilor posibilitatea de a retrage bani de la bancomate fara a introduce efectiv cardul in bancomat, ci doar prin generarea unui cod special din telefon.

ING Bank a implementat acest serviciu special dupa ce BANCA Transilvania a decis acum ceva vreme sa il ofere pentru clientii sai, si a fost laudata pentru decizia de a face acest lucru. In cazul ING Bank functia ofera cam aceeasi experienta, adica in cadrul aplicatiei Homebank exista o sectiune speciala care le permite utilizatorilor sa genereze un cod special care poate fi folosit pentru a scoate bani de la orice bancomat al retelei bancare.

ING Bank: Decizia Importanta de care Multi Clienti Nu Stiu

ING Bank permite folosirea acestui cod la bancomate multumita unei implementari facute inclusiv pentru acestea, astfel incat sa poata fi introdus codul fara card atunci cand ajungem la un bancomat. Codul are o perioada scurta de valabilitate, deci trebuie folosit cat mai rapid dupa ce este generat, iar accesul oferit prin el ne permite sa retragem bani de la bancomatele celor de la ING Bank, la fel ca si cum am folosi un card real emis de banca.

ING Bank ofera acest sistem doar pentru bancomatele proprii, astfel ca daca mergeti la bancomatul unei alte banci, nu veti putea folosi un cod emis prin aplicatie pentru a retrage banii pe care-i aveti in cont. Aceasta limitare e cat se poate de normala din moment ce nu toate bancile au implementat un sistem de acest gen, si oricum nu sunt interconectate la cel al ING Bank pentru a permite folosirea codului.

ING Bank nu a promovat prea mult aceasta functionalitate, insa ea poate fi extrem de utila pentru cei care au nevoie de tragerea rapida a unei sume de bani si nu au cardul la dispozitie.