Calea Lactee: VIDEO Uluitor, ce e Ascuns in Galaxia Noastra

Calea Lactee este inca o mare necunoscuta pentru majoritatea oamenilor de stiinta din intreaga lume, iar asta pentru ca nu este chiar atat de usor de explorat precum ar parea la o prima vedere. Oamenii de stiinta folosesc telescoape foarte puternice de pe Pamant pentru a incerca sa descopere cat mai mult din galaxia noastra, insa nu reusesc intotdeauna sa observe chiar tot ceea ce inca nu ne-a fost dezvaluit, dar acum vorbim de ceva cu adevarat impresionant.

Calea Lactee are prezentate in clipul video de mai sus zonele vaste de materie intunecata care ar exista in zonele sale marginale, si puteti vedea cat de mari sunt, si va puteti imagina ce se poate ascunde acolo. Harta de mai sus reprezinta o simulare facuta pentru Calea Lactee si zonele, inclusiv cu stele, in care ar putea fi materie intunecata, conform oamenilor de stiinta, insa desigur ca ei nu stiu sigur daca acolo exista ceea ce cred ei ca s-ar ascunde, de fapt.

Calea Lactee: VIDEO Uluitor, ce e Ascuns in Galaxia Noastra

Calea Lactee are aceste zone cu materie intunecata in portiunea care este cunoscuta cu denumirea de halou galactic, distanta fata de Pamant fiind de aproximativ 130.000 de ani lumina. Materia intunecata este aproape imposibil de detectat de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca ea nu reflecta lumina, deci localizarea sa oriunde in univers este un proces care deocamdata nu este posibil intr-o masura care sa ofere acuratete informatiilor, nici macar pentru simularea privind Calea Lactee.

Calea Lactee ar putea gazdui totusi foarte multa materie intunecata, la fel ca si multe alte zone din univers, iar ea ar putea fi unul dintre elementele care a stat la formarea sa. Desigur ca atat timp cat ea nu poate fi detectata, sau preluata cumva pentru analize, toate sunt doar presupuneri ale oamenilor de stiinta cu privire la o forma de materie care pana in momentul de fata nu a putut fi macar observata cu certitudine de catre cercetatori.

Calea Lactee este totusi foarte atent monitorizata pentru a se descoperi potentiale locale in care ar exista materie intunecata, si ramane sa vedem ce vor mai dezvalui oamenii de stiinta.