Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL care Vizeaza Toata Omenirea

Calea Lactee indreptare

Calea Lactee este o galaxie vasta in care exista milioane de stele si planete, insa separat de ele exista multe alte milioane, peste milioane, de alte obiecte care se deplaseaza cu viteze mari in interiorul sau intre sistemele solare existente. Unul dintre aceste obiecte care se deplaseaza foarte rapid prin Calea Lactee este o cometa care va ajunge in sistemul solar in viitorul nu foarte indepartat, ea avand denumirea Bernardinelli-Bernstein, in baza celor care au descoperit-o.

Calea Lactee este locatia prin care aceasta cometa se deplaseaza cu, probabil, peste 100.000 km/h, ea aflandu-se la 2.7 miliarde de kilometri distanta fata de sistemul solar, ceea ce inseamna ca nu va ajunge la noi foarte curand. Aceasta este una dintre cele mai mari comete care au fost descoperite pana in momentul de fata in Calea Lactee de catre cercetatori, ea avand un diametru de aproximativ 150 de kilometri, deci are o putere devastatoare.

Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL care Vizeaza Toata Omenirea

Calea Lactee este gazda pentru foarte multe comete de acest gen, insa aceasta va ajunge undeva intre orbitele planetelor Saturn si Uranus prin 2031, cand va fi la cea mai mica distanta in raport cu soarele, conform estimarilor de acum. Atunci ea va putea fi vazuta ca o lumina mult mai puternica printre stelele de pe cer, iar dupa aceea isi va continua calatoria prin Calea Lactee urmand a ramane vizibila inclusiv dupa anii 2040, daca nu chiar si mai tarziu.

“La mai mult de 2,7 miliarde de mile de la soare – de 29 de ori mai departe decât călca Pământul – o mică fâșie de lumina soarelui se reflecta în ceva ce se prăbușea spre steaua noastră de acasă. Ceva înghețat. Ceva inimaginabil de vechi. Ceva mare. … a durat aproape șapte ani pentru ca cercetătorii să identifice acel punct ciudat de lumină ca o uriașă cometă primordială – posibil cea mai mare studiată vreodată cu telescoapele moderne.”

Calea Lactee este o sursa de foarte multe pericole pentru Pamant, iar aceasta cometa ar fi unul dintre ele daca ar avea o traiectorie care s-ar intersecta cu cea a planetei noastre, dar din fericire acest lucru nu se va intampla. In ciuda acestui lucru, Calea Lactee va mai fi sursa de multe descoperiri importante in viitor, iar asta pentru ca multe stele si planete se ascund in interiorul sau, iar omenirea abia asteapta sa le descopere pe toate cat mai rapid.

Calea Lactee ascunde nu doar comete, ci si asteroizi foarte periculosi care se pot apropia la distante mici de Pamant oricand, unii dintre ei urmand a ajunge foarte aproape de planeta noastra in urmatorii ani, dar teoretic fara sanse de a o lovi.