Huawei: HamonyOS Convinge deja OPPO, Vivo, Xiaomi sau Meizu

Huawei HamonyOS Convinge OPPO, Vivo, Xiaomi Meizu

Huawei a fost la un moment dat unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din intreaga lume, iar acum se pregateste sa devina furnizorul unui sistem de operare important pentru telefoane mobile. Mai exact, cei de la Huawei au lansat, in baza Android, un sistem de operare numit Harmony OS, el fiind deocamdata doar un Android open source modificat pentru a nu mai avea mentiuni cu privire la Google, compania care l-a dezvoltat initial.

Huawei va oferi Harmony OS pentru telefoanele proprii, insa se pare ca inclusiv cele ale concurentei vor folosi deasemenea acest sistem de operare, cel putin in anumite modele de telefoane. Mai exact, Huawei pare sa-i fi convins inclusiv pe cei de la OPPO, Vivo, Xiaomi, Meizu sa instaleze Harmony OS in propriile telefoane, si unele dintre ele ar putea fi vandute peste nu foarte mult timp pentru clientii interesati sa cumpere produsele, cel mai probabil doar in China.

Huawei: HamonyOS Convinge deja OPPO, Vivo, Xiaomi sau Meizu

Huawei HamonyOS Convinge OPPO, Vivo, Xiaomi Meizu alegere

Huawei va oferi Harmony OS in principal in China, insa oricine din afara tarii care e interesat sa instaleze sistemul de operare o va putea face, desi nu e tocmai solutia cea mai indicata. Adoptarea Harmony OS de catre OPPO, Vivo, Xiaomi, Meizu, ar urma sa se faca in principal tot in China, iar asta pentru ca in alte zone de pe glob sistemul de operare nu va fi chiar atat de cautat, iar acum e nu e un inlocuitor pentru Android, ci doar un fel de alterantiva.

Huawei a facut Harmony OS in baza Android Open Source, dupa cum v-am spus, deci in esenta e tot sistemul de operare al Google, ruleaza aceleasi aplicatii, dar nu are Google Play Store si Google Mobile Services. Asta inseamna ca aplicatii precum Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, Google Maps, vor trebui instalate din magazine de aplicatii terte, nesigure, si aici e marea problema cu Harmony OS al Huawei, iar de ceea in China va avea succesul principal.

Huawei isi pune sperante serioase in Harmony OS, desi e tot Android-ul pe care il stim de ani de zile, insa ramane de vazut cum il va primi lumea, dupa ce va fi lansat oficial.